Dentiss Logo

Türkiye, FDI Bayrağını Devraldı

Dünya Dişhekimleri Federasyonu (FDI), 100'üncü kongresini gerçekleştirdiği Hong Kong'da 7 binden fazla diş hekimini ağırladı. Kongre bitiminde FDI Başkanı da Silva, TDB Genel Başkanı Yücel'e kongre bayrağını teslim etti.
06.09.2012       12.26.52
Bu yıl Hong Kong’da 100’üncü kongresini gerçekleştiren Uluslararası Dişhekimleri Federasyonu (FDI), kapılarını tüm ülkelerden diş hekimlerine açtı. Hong Kong Kongre ve Sergi Merkezi’nde dört gün boyunca 7 binden fazla ziyaretçi ağırlayan kongre, 29 Ağustos’tan 1 Eylül’e kadar devam etti. TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Dr. Duygu İlhan ile Adana, Aydın, Gaziantep, İstanbul, Maraş, Manisa, Mersin, Sakarya ve Tekirdağ Dişhekimleri Odası Başkanları bu büyük organizasyonda yerlerini aldı.

Her alanda sunumlar yapıldı

Kongrede Niklaus Lang, Eric Reynolds, Jun-Qi Ling, Zhuan Bian, Stefan Hassfeld, Yucheng Su, Lei Zhou, John Featherstone, Stephen Wei, Frank Schwarz, David Wong, Cun-Yu Wang, Gottfried Schmalz, Zhihe Zhao gibi daha birçok konuşmacı bilimsel oturumlarda sunumlar yaptı. Ayrıca kongrede öne çıkan konuşmacılar arasında Türk diş hekimi olarak Prof. Dr. Nermin Yamalık ve Prof. Dr. Mutlu Özcan yer aldı. Disiplinlerarası tedavi planı ve hasta değerlendirmesinden diş hekimliğinde implanta, adli diş hekimliğinden koruyucu diş hekimliğine, CAD/CAM incelemelerinden reminelizasyona kadar geniş bir konu yelpazesinin ele alındığı oturumlarda genel diş hekimliği, endodonti, ortodonti, acil tıp, önleyici diş hekimliği, implant restorasyonu, restorasyon diş hekimliği, adli diş hekimliği, ağız kanserleri, pedodonti, tükürük, enfeksiyon kontrolü, hasta güvenliği, anestezi, estetik diş hekimliği, implant diş hekimliği, diş hekimliğinde görüntüleme, ağız-diş-çene hastalıkları ve cerrahisi, uygulama ve önleme yönetimi, kök hücreler ve rejenerasyon, reminelizasyon, geleneksel Çin tıbbı konuları da gündemdeydi.

Bunun yanı sıra küresel anlamda geçekleştirilen kongrede Dental Tribune’ün organizesi ile çeşitli çalışma kulüpleri de yapıldı. Sergi alanında ise sektörde yer alan firmalar, gelişmiş diş hekimliği teknolojilerini ve yeni ürünlerini tanıttı.

FDI Bayrağını Prof.Dr. Taner Yücel devraldı

Kongrenin ikinci gününde ise, önümüzdeki sene Türkiye'de yapılması kararlaştırılan FDI Kongresinin devir teslim töreni yapıldı. 28-31 Ağustos’ta İstanbul’da düzenlenecek 101. FDI Kongre’si için TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, Dünya Dişhekimleri Birliği'nin Başkanı Dr. Orlondo Monteiro da Silva'dan FDI Bayrağını devraldı.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.