Dentiss Logo

Türk Bilim İnsanının Çalışması 100 Yıllık Derginin Kapağında

Doç. Dr. Ahmet Yağcı'nın üst çene genişletmesinde kullanılan aparatların çürük başlangıcına etkisini araştırdığı çalışması, AJO-DO'ya kapak oldu.
10.03.2016       15.36.06
Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yağcı ve ekibince yapılan çalışma, 100 yılı aşkın süredir yayımlanan bilim dergisi American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedic (AJO-DO) dergisinin Mart sayısının kapağında yer aldı.

REKLAM


Yağcı, “üst çene genişletmesinde kullanılan aparatların çürük başlangıcı sayılan beyaz nokta oluşumuna etkisi” konulu çalışmaya, 2011’de ERÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’nin (BAP) desteğiyle başladıklarını söyledi.

AJO-DO dergisinde yayımlanan çalışmanın, bu projedeki basamaklardan biri olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Yağcı, “2011’den beri emek verdiğimiz bir çalışma. Bunun bir basamağı da çok sevindirici şekilde, 100 yılı aşkın süredir yayımlanan bilim dünyasının saygın dergilerinden AJO-DO'nun Mart sayısında yer aldı. Dergide yayımlanmakla da kalmadı, kapak konusu oldu ve Mart sayısının videosu olarak internet sitesinde yer aldı. Bu bizim için onur verici, güzel bir gelişme” dedi.




Kaynak: Anadolu Ajansı

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.