Dentiss Logo

Siyah Domatesin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Bilim adamları, Amerika'da satışa çıkan siyah domatesin kırmızı domatese göre daha sağlıklı olduğunu söylüyor.
12.04.2014       12.13.06
Amerikalı siyah domates seralarına sahip olan üreticilerin ilk kez bu yıl satışa çıkardıkları yeni ürünlerini süper sebze olarak lanse ettiği belirtildi. Amerikalı bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda siyah domates olarak çıkarılan sebze, kırmızı normal domateslere göre antioksidan özelliği ile diyabet ve obezite ile mücadelede tüketicilere büyük bir yardımı olduğu belirtildi.

KAPALI ALANDA ÖZEL ŞARTLARDA YETİŞTİRİLDİ

Devon tabanlı Suttons Tohumlar'ı adlı üreticilerin ilk kez bu bahar satışa çıkardıklarını ürünlerinin tüm satış haklarını aldıkları belirtildi. Indigo Rose rengi olarak belirtilen siyah domatesin ilk kez bu bahar üretildiği ve karanlık bir ortamda özel şartlarda yetiştirildiği iddia edildi. Büyüme sürecinde tüm domatesler gibi yeşil renkte başlayan siyah domatesin kapalı alanda özel şartlar içerisinde güneşe çıkarılması üzerine kısa sürede siyah renge dönüştüğü belirtildi.

YÜKSEK FİYATLA SATIŞA ÇIKACAK

Siyah domatesin normal domateslere göre soğuk kış hava şartlarında normale göre 2 hafta içinde olgunlaştığı belirtildi. Devon Suttons Tohumları’nın ürettiği siyah domatesin, çiftçilerine göre süpermarketlerde ve manavlarda lüks ve egzotik meyveler seviyesinde yüksek fiyatla satışa çıkacağı açıklanırken artan meyve ve sebze fiyatlarına göre yeterli sayıda üretildiği belirtildi.

Kaynak: http://www.haberler.com






YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.