Dentiss Logo

Sağlık Müdürlüğü'nden Sahte Diş Hekimi Uyarısı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, diş hekimliği eğitimi almayan kişilerin ağız içerisinde yaptıkları işlemlerin, insan sağlığı üzerinde ciddi tehlikelere neden olacağını belirterek, sahte diş hekimlerine karşı vatandaşları uyardı.
30.05.2014       17.36.25
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığın arttığı bildirildi. Usta, çırak ilişkisi ile protez yapmayı öğrenen kişilerin diş ünitesi bulunan büroları açtığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, hekimlik eğitimi almamış kişilerin ağız içinde işlem yapmasının toplum sağlığı açısından büyük tehlikeye neden olacağını söyledi.

Avar, "Hijyenik olmayan ortamlarda, ehil olmayan kişilerce yapılan işlemler sonucunda tedavisi uzun zaman alan ve hayati organlarımızın fonksiyonlarını bozan AIDS, Hepatit C ve Hepatit B olmak üzere bir takım bulaşıcı hastalıklar ile ölüme sebebiyet veren durumlara maruz kalma tehlikesi yükselmektedir. Diyarbakır’da kamuda ve özel sektörde çalışan yeterli düzeyde diş hekimi bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın sahte diş hekimine dikkat etmesi gerekir. Paralarını ve sağlıklarını sokağa atmasını istemiyoruz. Sahte diş hekimi demek AİDS demek, Hepatit demek. Vatandaşımız sağlıklarını sahte diş hekimlerinden mutlaka korumalı’’ dedi.

Dr. Avar, hastaların gittikleri diş polikliniklerinde sağlık müdürlüğü tarafından verilen ruhsat belgelerini istemelerini söyledi.





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.