Dentiss Logo

Resim ve Sanatla Terapi Yöntemi Artık Türkiye’de

Avrupa’da bireylerin günlük stresten arınmasını sağlamak üzere yüzyılı aşkın bir süredir uygulanan “Resim ve Sanatla Terapi” Yöntemi, Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (BUSEM) düzenlenecek Eğitim ile artık Türkiye’ye de taşındı.
21.04.2014       17.59.02
BUSEM’de eğitimi verecek olan Resim ve Sanat Terapisti Emine Bauer Burkay, “Kelimelerin yetersiz kaldığı durumlarda kullanılan bu yöntem ile insanların kendilerini ifade edebilecekleri sanat dalı ile rahatlamalarını ve kendilerini keşfetmelerini sağlıyoruz” açıklaması ile bu terapinin önemini vurguladı.

Hayatın günlük temposu ve birey üzerindeki baskısı arttıkça, profesyonel olarak psikolojik destek almak gittikçe yaygınlaşıyor. Avrupa’da 1910 yılından bu yana uygulanan “Resim ve Sanatla Terapi” yöntemi de, bireylerin işte bu tür streslerden kurtulmasını sağlayan en etkili yöntemlerden biri. Türkiye’de “Resim ve Sanat Terapisi” yöntemi ile rahatlamak, bu alanda kendini yetiştirmek ya da geliştirmek isteyen kişiler ise eğitim için artık Avrupa’nın çeşitli üniversitelerine gitmek zorunda kalmayacaklar. Resim ve Sanat Terapisi Seminerleri, Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (BUSEM), Emine Bauer Burkay tarafından verilecek.

Her derde deva

Bu alandaki çalışmalarını yıllardır İsviçre’de ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde sürdüren ve uzmanlık alanının Türkiye’de 2007 senesinden beri öncülüğünü yapan Resim ve Sanat Terapisti Emine Bauer Burkay, insanın kendini keşfetmesini, korkularından arınmasını ve hayata daha pozitif bakmasını kolaylaştıran yöntemin önemine dikkat çekerek bu yöntemle panik atak, manik depresif, depresyon, şizofreni, psikoz, kanser, alkolizm, özgüven eksikliği, travma, ergenlik, günlük yaşam motivasyonu ve yas gibi pek çok sorunun çözümüne yardımcı olduklarını vurguladı.

Avrupa’da bir asırdır uygulanan yöntemin, BUSEM’de verilecek eğitimlerle Türkiye’de de yaygınlaşacağını umut ettiğini söyleyen Burkay, katılımcıların ilgisine göre eğitimin detaylı bir şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.

BİLGİ NOTU

Resim ve Sanat terapisi nedir?

Resim ve Sanat Terapisi, başlı başına bir terapi yöntemidir. Alternatif tıp değildir. Koruyucu ve tamamlayıcı tıptır.

Resim ve Sanat Terapisi Eğitimlerine kimler katılabilir?

Bu alana ilgi duyan ve meslek edinmek isteyenlere olanak sağlayan bir eğitimdir. BUSEM kapsamında, hafta sonu iki gün süreyle ve toplam 15 saat olarak verilecek RST Giriş Seminerleri Eğitimlerine, psikologlar, psikiyatristler, rehberlik hocaları, yuva öğretmenleri, aile hekimleri, sosyal hizmet uzmanları, güzel sanatlar akademisi mezunları, resim öğretmenleri, psikoloji son sınıf öğrencileri ve üniversite mezunu olan herkes katılabilecek. Program ile Resim ve Sanat Terapisi Eğitimi almak isteyenler, yeni bir mesleki uzmanlık kazanacaklarının bilincinde olurken, bu süreç kişinin bireysel gelişimine de katkı sağlayacak.

Programda Ne Var?

Resim ve Sanat Terapisi nedir?

Uygulamalı Atölye Çalışmaları ve Teorik bilgilendirme,

İçsel Resimlerle, Ruhun Röntgen Filmleriyle tanışmak,

Üç aşamalı süreç,
Dışavurum,

Keşif Yolculuğu,

Yeni Perspektiflerin gelişimi,

Anlık içsel Resimleri anlamaya çalışmak,

Dinlendiğinde konuşan resimler,

Katılımcıların grup içerisinde değer yargılarından ve kıyaslamalardan uzak, başarılı olup
olmama kaygısı taşımadan, içsel resimlerini ortaya çıkarabilme deneyimleri,

Resim ve Sanat terapisi eğitimi çalışmalarında grup dinamiğinin etkisi deneyimleri.

 


Program ve Süresi:

Resim ve Sanat Terapisi –Giriş- Seminerleri 19-20 Nisan’da 20 kişilik katılımcı ile sınırlı olarak başlayacaktır. Cumartesi-Pazar günlerinde toplam 15 saatlik eğitim çalışması yapılacaktır. RST -Giriş- Seminerleri, katılmak isteyenlere uygun tarih seçenekleri sunabilmek ve grupların 20 kişiyle sınırlı olmasından dolayı 4 hafta sonu birbirinden bağımsız 4 grup seminerleri olarak düzenlenmiştir. Esas eğitimleri gerçekleştirebilmek için RST -Giriş-Eğitimlerine ilgi, talep ve ortaya çıkması beklenen katılımcı potansiyeli çok önemlidir.

 

RST-Giriş-Seminerleri Eğitim Gün ve Saatleri:


1.Grup: 19-20 Nisan 2014 Cumartesi-Pazar

2.Grup: 26-27 Nisan 2014 Cumartesi-Pazar

3.Grup: 10-11 Mayıs 2014 Cumartesi-Pazar

4.Grup: 17-18 Mayıs 2014 Cumartesi-Pazar

 

 

 

Detaylı Bilgi: busem.bahcesehir.edu.tr

Telefon: 0212 381 59 36








YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.