Dentiss Logo

Profesör Dr. Özcan Yılın Bilim İnsanı Seçildi

Kariyerine İsviçre'de devam eden Profesör Dr. Mutlu Özcan, Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği tarafından, "Yılın En Seçkin Bilim İnsanı" seçildi.
30.01.2018       17.33.07
Diş hekimliği alanının en bilimsel organizasyonu olarak bilinen Uluslararası Diş Araştırmaları Birliği (International Association for Dental Research), 2018 yılı ödüllerini açıkladı. Kariyerine İsviçre ve Türkiye hattında devam eden Prof. Dr. Mutlu Özcan, Kendi Alanında Yılın En Seçkin Bilim İnsanı (Distinguished Scientist Award) Ödülü’ne layık görüldü.

25 Temmuz 2018 günü Londra’daki ExCel London Convention Center’da yapılacak ödül töreninde Özcan’a ödülü verilecek. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Almanya’da Köln Üniversitesi’nde eğitimine devam eden Özcan, kariyeri boyunca Hollanda, Finlandiya, İskoçya ve İsviçre’de görevlerde bulundu. Şu an İsviçre’deki Zürih Üniversitesi’ndeki Center of Dental Medicine’da Dental Biyomateryaller Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Özcan, aynı zamanda Avrupa Protetik Diş Tedavisi Birliği’nin Genel Sekreteri ve İstanbul Medipol Üniversitesi Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’nin baş danışmanı olarak görev yapıyor.

Kariyeri boyunca 350’den fazla bilimsel makale yazan ve birçok makaleye katkıda bulunan Özcan, ödülle ilgili “Genelde bilim insanlarının kariyerlerinin sonunda verilen bu ödüle 48 yaşında layık olmak benim için sürpriz oldu. Çok gururlu ve mutluyum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.