Dentiss Logo

Plandent, Türkiye Pazarına Girdi

Dünyanın en büyük 3., Avrupa’nın ise en büyük 2. dental sarf malzeme dağıtım firması Plandent, Büyükünaldı ailesiyle ortaklık yaparak Türkiye pazarına girdi.
02.10.2013       15.45.31
Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği ve Dış Ticaret Bakanı Alexander Stubb ile Finlandiya Ticaret Müşavirliği’nin katıldığı niyet mektubunun 19 Nisan 2012’deki imza töreniyle başlayan süreç, 22 Temmuz’da Plandent’in Cevizlibağ’da firma açılışıyla devam ediyor. Şu anda 15 ülkede satın aldığı firmalarla faaliyetlerini sürdüren ve yıllık 1 milyar dolar ciroya sahip grubun şirketi olan Plandent, bugüne kadar satın alma yolu ile değişik ülkelere yatırım yaparken ilk kez yeni bir şirket kurma yolu ile ortaklık yaparak bir ülkeye açıldı. İlk aşamada 5 milyon dolarlık yatırım yapan firma, diş sağlık ekipman ve sarf malzemelerindeki 60.000’e yakın çeşidi ile Türkiye’de çalışmalara başlayacak.

Açılış esnasında konuşma yapan Dış Ticaret Direktörü Juoko Nykanen, “Yatırım tercihi olarak Türkiye’yi seçmemizin nedenleri arasında Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik göstergelerinin olumlu gelişmesi ve dünyada en büyük ve istikrarlı büyüme oranlarından birine sahip olması, ağız ve diş sağlığı alanındaki olumlu devlet politikaları çerçevesinde pazarın büyüme potansiyeli ve yerli ortağımız Büyükünaldı ailesine duyduğunuz güven var. Bunların yanı sıra Türkiye’nin nitelikli ve rekabetçi iş gücüne sahip olması, merkezi konumu, liberal ve yeniliklere açık bir yatırım ortamının olması gibi nedenler de bizim için Türkiye’yi yatırım için bir potansiyel olarak değerlendirmemiz neden oldu. Türkiye’de hedeflerimiz çok büyük ve bu ortaklığımız ile bunu başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Türkiye Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Büyükünaldı ise şunları söyledi: “Ünaldı Medikal olarak Planmeca Group ile iş birliğine başlayıp kısa süre içinde 1.500’ün üzerinde diş ünitesi ve 500’e yakın görüntüleme sistemi satınca bu başarı iki tarafı da birlikte daha fazla ne yapabiliriz arayışına itti. Plandent firmasının Türkiye’ye bizimle ortaklık yaparak girmesi bizi çok mutlu etti. Bizim sektördeki 30 yıllık tecrübemiz onlara da güven verdi. Şu anda diş ünitelerinden görüntüleme cihazlarına ve tüm sarf malzemelerine kadar tüm ekipmana sahibiz. Hatta ürün çeşitliliğimiz daha işe başladığımız anda bizi birinciliğe yerleştirdi. 2014 yılı sonuna kadar 150 kişilik bir ekibe ulaşmayı, ilk aşamada pazarın %8-10’una sahip olmayı, kaliteli, her bütçeye uyabilecek ekipmanı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için kendi alanlarında en iyi yetişmiş uzman kişilerden oluşan kadromuzla çalışmaya hazırız.”


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.