Dentiss Logo

Ondokuz Mayıs Diş Hekimliği 117 Mezun Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2013-2014 eğitim sezonunda 117 mezun verdi.
23.06.2014       14.50.27
Diş Hekimliği Fakültesi 17. Mezuniyet Töreni, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Diş Hekimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Abdullah İlker, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören öncesi Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Abdullah İlker’in ardından açılış konuşmasını yapan OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, “Fakülte olarak çok şeyi değiştirdik. Günümüz teknolojisini fakültemizde uygulamaya, mevcut fiziki imkânlarda olabilecek en iyi şartları, öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari personelimizin için sağlama gayreti içerisinde olduk. Rektörümüzün bize verdiği destek sayesinde bugün gurur duyacağımız bir fakülte haline geldik. Sizler mesleğe adım attığınız bugün zor bir eğitim sürecini tamamlamanın heyecanını yaşıyorsunuz. Uzun ve yorucu bir eğitim sonucunda ‘diş hekimi’ unvanını aldınız. Bundan sonra size, insan sağlığı gibi yüksek bir değer teslim edilecek” dedi.

Mezun olan öğrencilerin artık kollarında altın bir bilezik olduğunu ifade eden OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Öğrencilerimiz ülkelerimizin güzide diş hekimliği fakültelerinin birinden mezun oluyorlar. Donanımlı, bilgili, becerilerine beceri katmış olarak mezun oluyorlar. Öğrencilerimizin artık kollarında altın bilezik var. Bir sağlık çalışanı olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Önümüzdeki dönemlerde diş hekimliğinde çok ciddi gelişmeler olacaktır. Onun için mutlaka gündemi takip etmeniz ve yeni tedavi yöntemlerini öğrenmeniz gerekiyor. Artık bundan sonra ekip halinde çalışmanız gerekiyor. Bunun içinde sağlık alanında çalışırken ekibin bir parçası olmaya gayret göstermeniz gerekiyor. Alanınız riskli bir alandır. Hem kendinizi hem de hastalarınızı enfeksiyondan korumanız gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dönem birincisi olan Özlem Demir, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Daha sonra mezun olan 117 öğrenciye mezuniyet belgeleri ve plaketleri verildi. Verilen belgelerin ve yemin edilmesinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetin coşkusunu yaşadı.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.