Dentiss Logo

Nobel Biocare ve KaVo Kerr’den DTX Studio™ “Diş Tedavisinin Tüm Yönleri için Tek Dijital Platform”

Nobel Biocare ve KaVo Kerr, Köln'deki Uluslararası Diş Hekimliği Fuarı’nda (IDS) ortak bir açıklama yaparak, diş hekimleri için teşhis ve tedaviyi birleştiren tek bir dijital platform olan DTX Stüdyo’yu duyurdu.
22.03.2017       22.04.03
Sektörün lider yenilikçi iki firması, bütün tedavi ekibinin iletişimini kusursuz hale getirmek için DTX Studio'yu geliştirdi. Klinisyenler, radyologlar, operatörler, yardımcılar, hijyenistler ve diş teknisyenleri, bu tek yazılım çözümünden yararlanacak. DTX Stüdyo hem Mac® hem de Windows® üzerinde kullanılabiliyor.

DTX Studio, kullanıcıların rol ve deneyim düzeyine bağlı olarak ihtiyaç duyduğu tanı, tasarım ve tedavi planlama modüllerini seçebileceği modüler bir çözüm olacak.

Açık bir sistem olan DTX Studio, KaVo görüntüleme aygıtlarına bağlanacak ve görüntülerin herhangi bir X-ray aygıtı, ağız içi tarayıcı veya masaüstü tarayıcıdan alınmasına da izin verecek. Bir teşhis modülü, doğru teşhise yardımcı olmak için çoklu çalışma alanlarıyla temiz bir arayüz sunacak. Diş pozisyonuna dayalı navigasyon da kullanıcının bulgularını yapılandırmasına yardımcı olacak.

DTX Studio implant modülü*, istenen protez sonuçlarına göre hassas implant planlaması için kritik bilgilerin görselleştirilmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Diş teknisyeni ile işbirliği sağlamak için geliştirilmiş araçlar, hastaların CAD / CAM geçici restorasyonunun ameliyat gününde basitleştirmesine imkan verecek.

Dental laboratuvarlar için tasarım modülü, güçlü CAD araçlarını sezgisel bir arayüzle birleştiriyor. Bu sayede, istenen restorasyon ister diş, ister implant olsun hızlı ve kolay şekilde tasarlanabilecek. Mevcut NobelDesign yazılımı DTX Studio’nun parçası haline geçirilecek.

DTX Studio aynı zamanda diş hekimlerinin tercih ettikleri üretim kaynağıyla bağlantı kurmalarını kolaylaştıracak.  Seçenekler arasında, Nobel Biocare merkezli üretim merkezinden temin edilebilen protez çerçeveler, tam kontur restorasyonlar ve cerrahi şablonlar bulunan 3D baskı ve laboratuvar frezeleme ile modellerin yerel provaları ve geçici restorasyonlar yer alacak.

Dijital Diş Hekimliği Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Dr. Pascal Kunz, "Danaher'in Dental Platformu'ndaki iki lider oyuncu olan Nobel Biocare ve KaVo Kerr'ın birleşim uzmanlığını kullanarak, DTX Stüdyosu diş hekimliğinde bağlantı için yeni bir kriter oluşturacak. Birçok dental firma açık, tam entegre iş akışları sunmayı iddia ediyor ancak DTX Studio, bir diş hekiminin günlük çalışmalarının çeşitli yönlerini gerçekten birbirine bağlayarak yeni bir standart belirliyor. Süreçleri geliştirip yüksek kaliteli ürünlere erişirken aynı zamanda yeni teknolojiler yeni olanaklar ve bağlantılar da sunuyor. Bu sistem, hayatı, tüm tedavi ekibi için daha kolay ve etkili hale getirecek ve en önemlisi, hasta için geliştirilmiş tedavi sonuçlarını destekleyecektir" dedi.

Haber: Elif Taman (VYG)
 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.