Dentiss Logo

Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Taşınıyor

Marmara Üniversitesi’nin Maltepe Başıbüyük’teki 3.000 dönümlük yeni kampüsünün inşaatı devam ediyor. Haydarpaşa’daki 7 bin öğrencili Tıp Fakültesi, Şubat ayında Maltepe’ye taşındı. Diş Hekimliği Fakültesi binası ise bitmek üzere.
02.05.2014       13.57.47
Üniversite’nin Nişantaşı’ndaki Diş Hekimliği ile İletişim fakülteleri, Haziran ayında geçici olarak Haydarpaşa’ya taşınacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi (Hemşirelik, Ebelik, Diyetisyenlik, Fizyoterapi, Hastane Yöneticiliği)’nin temelinin Mayıs’ta, Eczacılık Fakültesi’nin temelinin ise Haziran’da atılacağı açıklandı.
 
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, Türkiye’de rol model olacak Sağlık Bilimleri kampüsünün teknokent olacağını, akıllı binalar, rüzgâr türbini ve gözlemevi yapılacağını söyledi. Prof. Gül, konuşmasında, Haydarpaşa’daki Mektebi Tıbbiye’nin de restore edilip kongre, sergi ve müze merkezi yapılacağını aktardı.
 
75 bin öğrencisi, 3 bin akademik kadrosu ve 5 bin personeli olan üniversitenin depremden etkilenmeyen raylı sistemli, en ileri ameliyat tekniklerinin kullanıldığı 720 yataklı olacağı söylenen hastanesi de Eylül ayında açılacak.





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.