Dentiss Logo

Marmara Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Çuhadaroğlu Vefat Etti

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlhan Çuhadaroğlu, hayata gözlerini yumdu. Profesörün ölüm haberi, sevenlerini yasa boğdu.
12.06.2017       12.42.15
Ankara Üniversitesi Protez Kürsü Başkanı, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Çuhadaroğlu, 06.06.2017 tarihinde vefat etti.

Prof. Çuhadaroğlu’nun cenazesi 09 Haziren günü Zincirlikuyu Camii'nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

1964 yılında açılan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Yüksek Okulu’nda Asistan Dt. Refik Yöney Protez Kürsüsü başkanlığı yapan Prof. Dr. İlhan Çuhadaroğlu 1979 yılında Ankara Üniversitesi’nden ayrılmış, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Yüksekokulu’nun, 20 Temmuz 1982 tarihinde kurulan Marmara Üniversitesi’ne bağlanarak Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi adı ile yeni bir kurum şeklinde eğitimine devam etmesini takiben Eylül 1982 tarihinde kurucu dekan olarak atanmış ve dekanlık görevini 1992 yılına kadar sürdürmüştür.

Merhum hocamıza Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.



Haber: Elif Taman (VYG)

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.