Dentiss Logo

Kutlamalar Yaşam Boyu Gülümseme için Yapıldı

20 Mart Dünya Oral Sağlık Günü (WOHD)’nde ağız sağlığının önemi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla, 95 ülke, 65 ulusal dişhekimliği derneği, 30 öğrenci dişhekimliği derneği ve WOHD ortakları bir dizi etkinlikle güçlerini birleştirdi.
01.04.2015       16.58.37
WOHD çerçevesinde ağız sağlığının ve geniş kapsamlı sonuçlarının önemi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla dünya genelinde birçok ülkede yaşam boyu ağız sağlığı ve yaşam boyu gülümseme temalı kutlamalar gerçekleştirildi.

Bu yılki faaliyetler düzenlenirken en güçlü etkinin sağlanmasına odaklanıldı. Etkinlikler arasında, Bolivya'da yapılan Dentolympics (çocuklar için ağız sağlığı oyunları), İtalya'da diş hekimliği öğrencileri tarafından düzenlenen flash mob, Kenya'da 1.000’in üzerinde öğrenciye ücretsiz ağız ve diş sağlığı değerlendirmesinin yapılması ve Mısır'da piramitlerin önünde dişhekimleri için düzenlenen bir maraton da yer aldı.

Kutlamalara ek olarak, New York'ta Times Meydanı'nda dev NASDAQ ekranı aracılığıyla, "Yaşam boyu gülümse" mesajı, kullanıcıların WOHD’in web sitesindeki bir uygulama ile oluşturdukları WOHD 2015 özel posterlerinin kolaj görüntüsü eşliğinde tüm dünyada yayınlandı.

Tüm dünyada, ağız hastalıkları birçok yetişkini ve okul çağındaki çocukların yüzde 90'ını etkilemektedir. Dental hastalıklar genel sağlık giderlerine önemli bir yük getirmektedir, bu yük dezavantajlı ve yoksul toplumlarda daha da fazladır. Temel sorunlar arasında diş çürükleri, periodontal hastalıklar ve ağız kanseri yer almaktadır.


Dünya Dental Federasyonu (FDI) Başkanı, Dr. Tin Chun Wong, Endonezya Dişhekimleri Birliği ve küresel sarf malzemeleri firması Unilever tarafından düzenlenen bir WOHD etkinliğinde konuşma yaptı.

Wong konuşmasında "Burada, kutlamalara katılarak ve kendi yerel, bölgesel veya ulusal farkındalığı artırma etkinliklerini düzenleyerek ‘yaşam boyu gülümse’ mesajının anlaşılması için çok sıkı bir şekilde çalışmış olan tüm ulusal dişhekimliği derneklerine, diş hekimliği öğrencilerine ve diğer ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum".  Eski bir söylem olan ‘korunma tedaviden daha iyidir’ sözünü Dünya Oral Sağlık Günü 2015'te, yaşam boyu gülümse sloganımız için verilecek mücadeleye yardımcı olması amacıyla günümüze uyarlayalım." açıklamasını yaptı.

Bu yılki WOHD kutlamaları, aktivitelerin başarılı olmasının sağlanması için dünya çapındaki dört küresel ortak tarafından desteklenmiştir. Ortaklara teşekkür eden Wong "Listerine, Unilever, Henry Schein ve Wrigley Oral Sağlık Programı, WOHD 2015'in, katılımcı ülke sayısı ve dernekler açısından şimdiye kadar yapılan en büyük kutlama olması için eşsiz bir destek sağlamışlardır. Onların süregelen desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.