Dentiss Logo

Karesi’de Engellilere Özel Uygulama

Karesi Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 5 kurum tarafından, 116 engelli bireye diş tarama ve tedavisi yapıldı.
20.01.2016       11.10.37
Karesi Belediyesi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Balıkesir Diş Hekimleri Odası ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi arasında 10 Kasım 2015 tarihinde imzalanan “Engelsiz Yaşam Platformu Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Tedavi” protokolü kapsamında 116 engelli bireye tarama ve tedavi yapıldı.

İl Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilen uygulamada, Firdevs Hattatoğlu Mesleki Eğitim Merkezi, Umut Özel Eğitim Ortaokulu, İl Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu’ndaki öğrenciler, Halk Eğitim Merkezi Kursu öğrencileri ve vatandaşlardan oluşan 116 kişinin kanal tedavisi, dolgu ve diş çekimi işlemleri 15 diş hekimi tarafından yapıldı. Okulu ziyaret eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Engelli Vatandaşlarımız için Engelsiz Diş Tedavisi’ ilkesiyle yola çıkarak bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.


Ağız ve Diş Sağlığı İhmal Ediliyor


Türkiye’de yaklaşık 7 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, “Verilere göre sağlıklı bireylerin yüzde 85-90’ında ağız ve diş sağlığı sorunları yaşanırken, bu oranın engellilerde neredeyse yüzde 100′e yakın olduğu görülmektedir. Engelli vatandaşlarımız sağlık sorunlarını gidermek için hastanelerde koşuştururken, ağız ve diş sağlığını ihmal ediyor” dedi. Karesi Belediyesi’nin de ortaklarından olduğu, 5 kurum tarafından hayata geçirilen proje ile kaliteli bir sağlık hizmeti verildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Böyle bir projenin altına imza atmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Bundan sonraki süreçte de engelli bireylerimizin sorunlarını gidermek ve yaşam koşulları daha iyi hale getirebilmek için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.