Dentiss Logo

Kadavra Uygulamalı İmplantoloji ve Cerrahi Kursu Viyana’da Yapıldı

VESTA | Vestiyer Akademi’nin düzenlediği “Kadavra Uygulamalı İmplantoloji ve Cerrahi Eğitimi”ne Viyana Tıp Fakültesi Anatomy Training Center ev sahipliği yaptı.  03-07 Nisan'da gerçekleştirilen kursta hekimler birebir implant uygulama imkânı buldu.
10.04.2014       13.58.40
VESTA | Vestiyer Akademi, bir kadavra eğitimlerini daha başarıyla gerçekleştirdi. Viyana Tıp Fakültesi Anatomy Training Center’da 03-07 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen kursa 20 diş hekimi katıldı. Her iki katılımcının bir kadavra üzerinde çalışma fırsatı bulduğu eğitimin yüzde 80’i uygulamalı olarak yapıldı. Diş hekimleri, kadavra üzerinde cerrahi ve implantoloji uygulamaları yaparak anatomik yapıyı daha detaylı öğrenme fırsatı yakaladılar.

Prof. Dr. Bahadır Giray ve Dr. Norbert Fock tarafından verilen kadavra uygulamalı implantoloji eğitimine, dünyanın en eski ve en köklü üniversitelerinden biri olan ve tam 649 senedir tarihe tanıklık eden Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi dâhilinde faaliyet gösteren Anatomy Training Center ev sahipliği yaptı.

Camlog Eğitime Sponsor Oldu
Anatomy Training Center'da yapılan Kadavra Uygulamalı İmplantoloji Eğitimi, Sarp Dental’in sponsorluğunda gerçekleştirildi. Hekimler, uygulama esnasında ağırlıklı olarak Camlog ürünlerini kullandılar.

03-07 Nisan tarihlerinde yapılan eğitimde; anatomik olarak riskli bölgelerin diseksiyonu (Mandibula: Lingual sinir+inferior alveolar sinir+mental sinir - Maksilla: Infraorbikuler sinir; palatal sinir + fasiyal sinir + submental arter), ileri cerrahi uygulaması yapılan hastalarda ensizyon teknikleri ve flep dizaynı, kemik toplama teknikleri: Çene ucu+ramus, biyomateryal şekillendirme ve sabitleme teknikleri, ince kretleri genişletme teknikleri, ileri cerrahi yapılan hastada implant uygulaması, maksiller sinüs yükseltme teknikleri ile damaktan epitelyal bağ dokusu grefti alma teknikleri konularına değinildi.

Greft ve Membran Sponsoru Bioimplon
Katılımcı hekimlerin eğitim sırasında kullandığı greft ve membranlara Bioimplon firması sponsor oldu. Bioimplon firmasından Gabriel Pecher de ürünleriyle eğitimde yer aldı.



Hekimler, düzenlenen sosyal program çerçevesinde de hem Viyana'yı gezme imkânı buldu hem de Viyana’nın meşhur üzüm bağlarının yer aldığı Heuriger'de verilen akşam yemeğinde bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirdiler.
 



 
Eğitime katılan hekimlerimiz görüşlerini bizimle paylaştılar
 
Elif Aygün Çimentepe (Çanakkale): Organizasyon ve kurs ortamı çok güzeldi. Değerli hocalarımızdan bu eğitimi almak çok verimli oldu. Vesta’dan temel ve ileri seviye implant eğitimlerini de almıştım. Artık riskli bölgeler konusunda kendimi daha yeterli hissediyorum. Bilgilerimi pekiştirmek için ileriki dönemde yeniden aynı eğitimi almayı düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Tan Fırat Eyüboğlu (İstanbul): Vesta’ın düzenlediği temel implantoloji eğitimini aldıktan sonra kadavraya mutlaka gelmem gerektiğini düşündüm. Çok yorucu ama harika bir eğitimdi. Kompleks vakalar konusunda daha cesur uygulama yapabileceğime inanıyorum. Uygulama süresi biraz daha arttırılırsa daha da güzel olacaktır. Hocalarımızın bilgi aktarımı mükemmeldi. Organizasyon için herkese çok teşekkürler.

Mustafa Girenes (Antalya): Eğitim çok başarılıydı, gerek hocaların sunumları, ilgisi gerek organizasyonun çok iyi yapılmış olması bizlerin detayları kaçırmadan öğrenmemize fırsat sundu. Merak ettiğim birçok anatomik yapıyı bu eğitim sayesinde inceleyebildim. İleri seviye implantoloji eğitimine katıldıktan sonra bu eğitime gelmek istemiştim. İyi ki gelmişim diyorum.

Mehmet Ünsal (İzmir): Muhteşem bir eğitim ve harika bir organizasyondu. Tüm Vestiyer ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. İlk kez eğitiminize geliyorum. Bundan sonraki tüm eğitimleri takip etmeyi düşünüyorum. Kadavra eğitimine ise ilerleyen zamanlarla ikinci kez gelip bilgilerimi pekiştirebilir ve arkadaşlarımı da getirebilirim. 25 yıllık hekim olduğum halde söylemeliyim ki; bütün diş hekimlerinin alması gereken bir eğitim. Prof. Dr. Bahadır Giray, verdiği eğitimi bir görev olarak görmeyip tüm bilgilerini zevkle aktaran tek hocadır diyebilirim. Çok teşekkürler.

Fatih Eşki (İstanbul): Vesta’nın eğitimine ilk defa geldim. Tüm hekimlerin mutlaka alması gereken bir eğitim. 13 yıldır implant uyguluyorum. Bu eğitim sayesinde teorik ve pratikte tüm bilgilerimi deneyimleştirerek pekiştirdim. Riskli ve karışık bölgelerde daha da yeterli olacağımı düşünüyorum. Gerek hocalarımız gerekse Vestiyer ekibine teşekkür ediyorum.
 



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.