Dentiss Logo

Istanbul ERO Toplantısına evsahipliği yapacak

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Avrupa Bölgesel Organizasyonu (ERO) toplantısı, 20 - 21 Nisan tarihleri arasında Moskova’da gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimde, 2008’deki ERO Toplantısı’nın İstanbul’da yapılması kararı alındı. Türkiye’den Türk Dişhekimleri Birliği’ni (TDB) temsilen Prof. Dr. Murat Akkaya, Prof. Dr. Taner Yücel, Prof. Dr. Nermin Yamalık ve dişhekimi Kazmir Pamir katıldığı toplantıda sunulan faaliyet raporunda...
15.11.2007       14.59.59
Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Avrupa Bölgesel Organizasyonu (ERO) toplantısı, 20 - 21 Nisan tarihleri arasında Moskova’da gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimde, 2008’deki ERO Toplantısı’nın İstanbul’da yapılması kararı alındı. Türkiye’den Türk Dişhekimleri Birliği’ni (TDB) temsilen Prof. Dr. Murat Akkaya, Prof. Dr. Taner Yücel, Prof. Dr. Nermin Yamalık ve dişhekimi Kazmir Pamir katıldığı toplantıda sunulan faaliyet raporunda, Atina ve Porto’daki ERO genel kurullarına, Kazakistan, Tacikistan, Moldovya, Beyaz Rusya, Özbekistan, Kırgızistan, Ukrayna gibi yeni katılan ülkelere, doğu - batı diye ayrımlanmayan tek bir Avrupa tanımına ve etik konuların önceliğine vurgu yapıldı. Council of European Denistry (CED), FDI ve dental endüstri ile yakın ilişkilerin daha da geliştirildiğinin altının çizildiği toplantıda ayrıca FDI tüzüğündeki değişikliklere bağlı olarak ERO tüzüğünün bazı maddelerinde uyum amaçlı değişiklikler yapıldı, ERO web sitesinin tanımına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

İstanbul yüksek oy aldı

Moskova’da gerçekleştirilen ERO Toplantısı’nda, İstanbul’un önümüzdeki yılki organizasyona evsahipliği yapması kararlaştırıldı. Böylece İstanbul, ikinci defa ERO Toplantısı’na ev sahipliği yapacak.

ERO Toplantısı’nın yapılacağı şehrin belirlenmesi için yapılan oylamaya Ermenistan’ın başkenti Erivan, İstanbul ve Roma başvuru yapmıştı. Ancak oylamadan önce Roma adına konuşma yapan İtalyan delege, 2008 yılının Türkiye’de dişhekimliğinin 100. yılı olması sebebiyle seçimlerden çekildiklerini açıkladı. Kapalı oyla gerçekleştirilen seçimde Erivan 8 oy alırken 49 oy toplayan İstanbul, büyük bir çoğunluğun desteği ile 2008 ERO Toplantısı’nı düzenlemeye hak kazandı.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.