Dentiss Logo

İnönü Üniversitesi’nden Büyük Adım

Yakın geçmişte açılan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, çalışmalarını hızla sürdürüyor. Fakülte, son adımını yardımcı personelleri yetiştirmek üzere açılması planlanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Programı ile attı.
30.01.2014       12.13.29
2009-2010 eğitim ve öğretim yılında faaliyetlerine başlayan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, yeniliklere devam ediyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, “Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu dâhilinde Ağız ve Diş Sağlığı Programı açılış kararı Senatomuzdan geçti ve YÖK’e gönderildi” dedi.

Prof. Dr. Polat, “Fakültemize şu ana kadar 4 diş tedavi ünitesi bağışlanmıştır. Son bağış, bizzat tarafımdan Engelli Hasta Diş Tedavi Merkezi’mize yapılmıştır. Kurumuma olan inancımın ve ihtiyaçlarımızın bir göstergesi olan bu bağışla engelli diş tedavi merkezimizin kapasitesi iki katına çıkartılmıştır. Artan öğrenci ve hasta kapasitemiz ile birlikte mevcut binamız ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale gelmiştir” dedi.

Dekan Prof. Dr. Polat, “Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Programı açılış kararı Senatomuzdan geçti ve YÖK’e gönderildi. Bu programa bu sene öğrenci alınması planlanmaktadır. Ülkemizde büyük ihtiyaç bulunan ve talep gören, diş hekimi yardımcısı olacak öğrencilerimiz, pratik eğitimlerini Fakültemizde alacaklardır. Burada görevlendirilecek olan öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri de fakültemizin yoğun birimlerinde bizlere destek olacaktır” şeklinde bilgi verdi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.