Dentiss Logo

IDEX Kapsamında Diş Hekimlerine Kadavra Uygulamalı Workshop

DİŞSİAD ve DTI işbirliğiyle hazırlanan Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nun ilki, IDEX 2016 Fuarı kapsamında 15 Nisan’da. Sempozyumda bir ilk gerçekleştirilerek “Kadavra Uygulamalı” workshop düzenlenecek.
01.04.2016       18.13.30
Dental Tribune Türkiye Sempozyumu”nun birincisi, dünyanın en güçlü, en yaygın dental yayın ağı Dental Tribune International (DTI) ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) işbirliği ile Türkiye’nin ağız ve diş sağlığı endüstrisine yönelik düzenlenen en büyük fuarı olarak bilinen IDEX kapsamında yapılacak.

İki yılda bir düzenlenen ve sektördeki son teknolojileri bünyesine alan İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı IDEX, dünya genelinden katılan misafirlerini bu yıl, 14-17 Nisan tarihlerinde ağırlayacak. Dünya çapında sektörün üçüncü fuarı olan organizasyon, DİŞSİAD & CNR Fuarcılık işbirliği ile yapılıyor.

Sempozyumda Kadavra Uygulamalı Workshop
IDEX Fuarı’nın ikinci günü yapılacak olan, 1. Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nda “Kadavra Uygulamalı” workshop düzenlenerek Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilmiş olacak.

Dental Tribune Türkiye Sempozyumu kapsamında 2 saat sürecek bu etkinlikte, kadavrada cerrahi/implantoloji eğitimleri konusunda ve oral bölge diseksiyonu konusunda dünyanın en tecrübeli çene cerrahlarından biri olan Dr. Norbert Fock, Dr. Becen Demir ile birlikte sahne alıyor.

Katılımcı diş hekimleri, uzun yıllardan beri Viyana Tıp Üniversitesi bünyesindeki Anatomy Training Center’da dünyanın dört bir tarafından gelen diş hekimlerine eğitimler veren Dr. Fock’un kadavra üzerinde uygulayacağı operasyonları izleme ve merak ettikleri soruları doğrudan sorma fırsatı bulacaklar.

Kadavrada Mandibular ve Maksiller Bölge Diseksiyonu
Mandibular ve Maksiller bölgeyi diseke edecek olan Dr. Fock ve Dr. Demir, anatomide tehlikeli bölgeleri, damar ve sinirleri, nervus lingualis’in, mandibular kanalın ve nervus alveolaris inferior’un bulunmasını anlatacak.

Sinüs Yükseltme de Var
Sempozyuma katılan hekimler kadavra üzerinde açık sinüs ameliyatını da görmüş olacaklar. Dr. Fock ve Demir, katılımcılara greft ve membran yerleştirmeyi ve uygun dikiş teknikleriyle kapatmayı da gösterecekler.

15 Nisan 2016 Cuma günü saat 10.30’da CNR Expo Yeşilköy Konferans Salonu’nda başlayacak olan sunuma sadece diş hekimleri katılabiliyor ve önceden mutlaka kayıt yaptırmış olmak gerekiyor.

Bilim İnsanları Yenilikleri Anlatmaya Devam Edecek
Dental Tribune Türkiye Sempozyumu’nda, Kadavra Uygulamalı Workshop’tan sonra diş hekimliği biliminden önemli konuşmacılar da sunumlarını gerçekleştirerek diş hekimliği bilimindeki son yenilikleri katılımcılara anlatacak. Prof. Dr. Aslıhan Üşümez, Charles Park, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gündoğar, Dr. Tuna Timor ve Diş Tekn. Zeynep Gönen’in konuşmacı olacağı sempozyuma dental sektörün büyük firmaları da destek oluyor.

Haber: Elif Taman (VYG)


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.