Dentiss Logo

Global’den Bilgi Paylaşım Günleri

Geçtiğimiz aylarda düzenlediği kongre ile implantoloji ve lazer konusunda uluslararası arenada ses getiren Global Diş Hekimliği Derneği, yeni yılın ilk organizasyonunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
21.01.2014       14.14.27
Global Bilgi Paylaşım Günleri adı altında organize edilmesi planlanan eğitimler, 14-15-16 Şubat günlerinde yapılacak. Eğitimde her bir gün farklı bir program var. İlk iki gün Global Diş Hekimliği Derneği’nin Batı Ataşehir’de bulunan eğitim salonunda düzenlenecek eğitim kurslarının devamı son gün daha büyük bir katılımla Taksim Point Otel’de organize edilecek.

İlk günün konuşmacısı Alman İmplantoloji Derneği Başkanı George Bayer’in klinik teknisyeni Stephan Adler. Maister Teknisyen Adler, “İmplant üstü protezlerde püf noktaları “ adı altında hekim ve teknisyenlerin beraber katılacağı uygulamalı bir kurs gerçekleştirecek.

İkinci gün ise daha önce 70 kişinin katılımıyla yapılan ‘Fantom İmplant Kursu’nun devamı olarak düzenlenecek. Prof. Dr. Manfred Lang’ın uzun yıllardır başarı ile gerçekleştirdiği kursun bu kez protez modülü yapılacak.

16 Şubat’ta ise 230 hekimin katılması beklenen Global Diş Hekimliği Sempozyumu düzenlenecek. Bir günlük organizasyon Taksin Point Otel’de yapılacak. Sempozyumda temporomandibüler eklem hastalıkları ve tedavisi, ksenogreft nerede ve nasıl kullanılmalı, yumuşak doku yönetimi, zor vakalarda protez planlaması ve uygulamaları, laboratuvar aşamaları ve diş hekimliğinde hukuki sorunlar gibi önemli konularda bilgi paylaşımlarında bulunulacak.

Son günün programı Dr. Hanefi Kurt’un “Bruksizm ve Eklem Hastalıklarında Tedavi Konsepti” sunumu ile başlayacak, Avukat Hüseyin Çelik’in “Tıp Etiği-Malpraktis” sunumu ile devam edecek. Ardından Prof. Dr. Kim Sung O, “XenoGreft Nerede, Ne Zaman? Horizontal ve Vertikal Kemik Kazanımı”nı katılımcılara aktaracak.

Öğleden sonraki kısımda Global Diş Hekimliği Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak bir sunum gerçekleştirecek. Sonrasında Dr. Frank Kistler ve Stephan Adler ikilisi “Baştan Sona Zor Vakalarda İmplantüstü Protez Planlama ve Uygulaması” hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Günün son sunumlarını ise “İmplant Radyolojisi” üzerine Dr. Sinan Horasan ve “Yumuşak Doku Yönlendirme – PRF” üzerine Prof. Dr. Kim Sung O yapacak.

Global Diş Hekimliği Derneği ve Dünya Lazer Eğitim Derneği 1-2 Kasım tarihlerinde İstanbul’da uluslararası bir kongre düzenlemişti. Yerli ve yabancı 350 hekimin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede diş hekimliği uygulamaları ve lazer destekli diş hekimliği hakkındaki yenilikler tartışılmıştı.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.