Dentiss Logo

GREATIST 2017 Tanıtımları Ulusal Basında Yerini Aldı

Türkiye’de en çok katılımcı ağırlayan dental etkinlik olarak bilinen GREATIST’in 15. organizasyonu, ulusal basında yer almaya başladı.
30.11.2016       11.12.01
14. organizasyonunda totalde 3.788 katılımcı ağırlayan Greatist’in 2017 organizasyonu tanıtımları başladı. Büyük ses getiren etkinliğin 15. organizayonu, ulusal basında da tanıtılıyor. Milliyet Gazetesi, 27-29 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 15. Greatist Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’ne “Dental Sektör İstanbul’da Tartışılıyor” başlığı ile yer verdi.

Cadde ekinde yer alan haberin yanı sıra Vestiyer Yayın Grubu’nun kurucu ortağı ve yöneticisi Dt. Bülent Manav ile gerçekleştirilen röportajı aşağıda okuyabilirsiniz.


Bize biraz GREATIST’ten bahseder misiniz? Tarihçesi, kaç yıldır düzenleniyor, kimler düzenliyor?

Biz Vestiyer Yayın Grubu olarak 1989 yılından bu yana diş hekimliği sektörüne ve bilimine hizmet veren bir kuruluşuz. İlk yayınımız olan ve şu anda 27. yaşını kutlayan Dişhekimliği Dergisi’nin çatısı altında bir toplantı düzenlemiştik 2002 yılında. Adı da Dişhekimliği Dergisi Bilimsel Toplantısı’ydı ve başkanlığını da editörümüz Prof. Dr. Bülent Katiboğlu yapmıştı. O yılki toplantıya yaklaşık 50-60 diş hekimi ve akademisyen katılmıştı. Daha sonraki yıllarda bu toplantıyı tekrarlamaya başladık. Yıllar geçtikçe katılımcı sayısı artmaya devam etti. 2007 yılında, uluslararası bir boyuta taşımak amacıyla adını Dental İstanbul olarak değiştirdik ve Kongre’nin yanına bir de fuar ekledik. Başarı grafiği yıldan yıla yükselen Dental İstanbul’un artık bir basamak daha yükselme zamanı geldiğine inanıyorduk.

Bu amaçla, 2013 yılında Türkiye diş hekimliği pazarındaki en güçlü ve köklü firmaları bir araya getiren Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) ve Dünyanın en güçlü, en yaygın dental yayın ağı Dental Tribune International (DTI) ile güçlerimizi birleştirdik. Türkiye’de gerçek anlamda uluslararası bir dental etkinlik düzenlemek, İstanbul’u dünyanın dental buluşma noktalarından biri haline getirmek için bir mutabakat yaptık. Böylece GREATIST bir proje olarak doğmuş oldu. Projenin hayata geçirilmesi ise 2015 yılında gerçekleşti.

Gelecek yıl, kongre ve fuar olarak genel anlamda 15. yılımızı, GREATIST adıyla da üçüncü yılımızı kutlayacağız.

Peki, GREATIST adı nereden geliyor?
 
GREATIST adına gelince. Bildiğiniz gibi “Greatest” kelimesi İngilizcede “en büyük” anlamına geliyor ve “greytist” şeklinde okunuyor. Biz de “GreatIST” markasıyla, buradaki yazılış ve okunuş arasındaki farkı İstanbul lehine kullanmış oluyoruz.

Türkiye’de sizin gibi yılda kaç tane daha etkinlik, fuar, kongre düzenleniyor? Bir de bunlar arasında GREATIST’in konumu?

GREATIST bugün itibariyle Türkiye’nin en büyük dental etkinliklerinden bir tanesi. Bünyesinde hem fuar, hem kongre, hem de iki ayrı sempozyum barındırıyor.

Zaten ülkemizde, diş hekimliği alanında düzenlenen irili ufaklı birçok kongre bulunsa da, yasal temellere dayanan, resmi gereklilikleri yerine getiren sadece üç tane fuar var. Bunlardan biri de GREATIST.

Avrupa ve Ortadoğu’yu düşündüğümüzde ise, şimdiden birçok etkinliğin önüne geçtik bile. Rakam vermek ne kadar uygun olur bilemiyorum fakat Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde düzenlenen diş hekimliği etkinlikleri arasında, ilk %5’lik dilime rahatlıkla girdiğimizi düşünüyorum.

Gelecek yıl hangi tarihlerde düzenlenecek?

GREATIST’in aslında bundan sonraki bütün tarihleri bellik. Formülümüz şu: Her yıl, Ekim ayının son Cuma-Cumartesi-Pazar günleri. Buna göre gelecek yılki tarihimiz 27-29 Ekim 2017 olarak ilan edildi.

TOBB tarafından düzenlenen Resmi Fuar Takvimi’nde de bu şekilde yer aldı.

GREATIST Fuarına katılan firmalara herhangi bir destek söz konusu mu?
 
Evet, fuarımız KOSGEB tarafından desteklenen fuarlar arasında bulunuyor. KOSGEB üyesi firmalar, gerek kiraladıkları standlar için gerekse yaptıkları harcamalar için %50 oranına kadar destek alabiliyor.



Bundan on yıl sonra, GREATIST’i nerde görüyorsunuz? Bir hedefiniz veya hayaliniz var mı?

Diş hekimliği alanında, dünyanın farklı bölgelerinde, hem bilimsel hem de ticari bilginin paylaşılabilmesi için adres olmuş şehirler var. Köln, Milano, Pekin, Şenzen, Singapur, Dubai veya Moskova gibi. Kıtaların kesişme noktası İstanbul ise, maalesef böyle bir konumdan çok uzakta. Bu yüzden Türkiye, dental sektörün hızlı yükselişinden hak ettiği payı alamıyor.


Bizim ana fikrimiz aslında çok basit. Pergelle İstanbul merkezli, 3.5 saatlik uçuş mesafesine göre bir daire çizin. O dairenin kapsamına giren 50 küsur ülke ve 1.6 milyar insan var. Ayrıca bu ülkelerin büyük çoğunluğunda yaşayan insanlar, Türkiye’ye ya vizesiz, veya e-vize uygulamasıyla kolayca gelebiliyor. Yani Doğu ile Batı’yı buluşturmak için İstanbul’dan daha iyi bir şehir bulamazsınız yeryüzünde.


Biliyorsunuz Napolyon, “Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu” diyor. Bizim hayalimiz, aynı zamanda da hedefimiz, İstanbul’a hak ettiği konumu kazandırmak. Bu şehri dental dünyanın başkentlerinden biri haline getirmek. On yıl sonra, dünyanın en büyük 10 dental etkinliğinden biri olacağımıza yürekten inanıyoruz.




Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
 
Bu kadar konuşup da bazı isimleri burada anmadan geçersem ayıp etmiş olurum. GREATIST projesinin hayata geçmesinde DİŞSİAD’ın bir önceki dönem başkanı diş hekimi sayın Namık Sönmez’in ve fuar komitesi üyeleri Yusuf Arpacıoğlu, Erol Soydan ve Erkan Uçar’ın desteklerini unutamayız. Ayrıca Dental Tribune International CEO’su Torsten Oemus’u da anmalıyım. GREATIST’in uluslararası tanıtımında çok önemli bir yeri var. Çünkü Dental Tribune, 90 farklı ülkede ve yerel dillerde yayınlanan bir gazete.

Son olarak, DİŞSİAD’ın yeni yönetim kurulu üyelerine ve yeni başkan Sayın Ali Çakır’a da başarı dileklerimi sunmak istiyorum. Kendileri de GREATIST projesinin daha yükseğe taşınması konusunda oldukça kararlı. Eminim her yıl, bir önceki yıla göre çok daha başarılı organizasyonlara beraberce imza atacağız.



BÜLENT MANAV Kimdir?
 
1970 yılında Mut/Mersin’de doğdu. Haydarpaşa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Diş hekimliği alanında 27 yıldır süreli ve süresiz yayıncılık yapan Vestiyer Yayın Grubu’nun kurucu ortağı ve yöneticisidir. GREATIST Diş Hekimliği Kongre ve Fuarı Düzenleme Komitesi üyesidir.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.