Dentiss Logo

Fukuşima’nın Etkileri Çocukların Dişlerinde İncelenecek

Japan Times tarafından geçen hafta yayınlanan rapora göre Fukuşima Bölge Diş Hekimleri Birliği, üç yıl önce Fukuşima Nükleer Santrali’nin patlamasından sonra yayılan radyoaktif izotop stronsiyumun varlığını çocukların dişleri üzerinde inceleyecek. Gazeteye göre çocukların dişlerinde ilk geniş çaplı muayene Nisan ayında başlayacak.
28.01.2014       16.01.23
Gazetenin bildirdiği rapora göre, Fukuşima felaketinin genel sağlık üzerine etkileri Japonya Çevre Bakanlığı’nın araştırma projesinin bir parçası. Çalışmada öncelikle 5 ile 5 yaşları arasındaki çocukların dişlerinde sezyum ya da diğer izotopların varlığı düzenli diş hekimi ziyaretlerinde incelenecek. Yüksek radyasyon derecelerindeki dişlerde stronsiyum-90’ın varlığı da kontrol edilecek.

Amerika Çevre Koruma Kurumu’na göre stronsiyum, bilinen16 izotopa sahip.bazıları doğal yollarla oluşurken bazıları da en önemli radyoaktif izotop olan stronsiyum-90 ile oluşuyor. Maruz kaldıktan sonra Stronsiyum-90’un yaklaşık yüzde 70-80’i vücuttan geçiyor; ancak bu oranın yüzde 20-30’u dişler ve kemikler tarafından emiliyor ve tutuluyor.

Tohoku Üniversitesi de dâhil olmak üzere bazı Japonya üniversiteleri, sonraki yıl, 1000-2000 çocuğun verilerini toplayıp analiz edecek.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.