Dentiss Logo

EDAD’dan Periodontal Tedavi, Cerrahi ve Estetik Üçlüsü

Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği, dönem boyunca organize ettiği kurslarını sürdürüyor. Dernek, kurslarına periodontoloji konusu ile devam etti. İstanbul'da yapılan kursta hem teorik bilgiler hem de uygulamalar vardı.
07.05.2013       17.53.58
EDAD, 19- 20 Nisan’da periodontoloji kursu düzenledi. “Periodontal Başlangıç Tedavisi ve Cerrahi Uygulamalar” çatısı altındaki kurs Derneğin İstanbul Harbiye’deki merkezinde yapıldı. Kurs, Prof. Dr. Serdar Çintan’ın “Birinci Basamak Periodontal Tedavisi” sunumuyla başladı. Periodontal tedavinin ilk aşaması olan bu uygulamada hastanın değerlendirilmesinden tanının konulmasına ve tedavi planının yapılmasına kadar olan aşamalar yer aldı. Ardından uygulama kısmına geçildi ve diş yüzeyi temizliği, kök yüzeyi düzleştirmesi ve subgingival irrigasyon uygulaması yapıldı. “Cerrahi Periodontal Tedavi” konusunda katılımcılara teorik ve pratik bilgiler veren Prof. Dr. Aslan Yaşar Gökbuget, uygulama aşamasında rejeneratif tedaviye yer verdi ve kemik içi periodontal ceplerin tedavisinde güncel uygulamaları hasta üzerinde uyguladı.

Kursun ikinci günü Prof. Dr. Korkud Demirel diş eti çekilmelerinin veya gecikmiş pasif sürmenin cerrahi tedavisi gibi doğrudan bozuk estetiğin düzeltilmesine yönelik olabileceği gibi yapılacak tüm ağız protetik rehabilitasyon veya gülüş düzenleme öncesi pembe estetiğin optimizasyonu amacı ile uygulanan estetik uygulamalar hakkında sunum yaptı. “Estetik Periodontal Uygulamalar” başlığında gerçekleştirilen seminer,  hasta üzerinde kuron boyu uzatma işlemi ile devam etti. Sonrasında ise Prof. Dr. Demirel ve Prof. Dr. Gökbuget, birlikte, “Diş Eti Çekilmeleri”ni ele aldı. Bu teorik sunuda olgu esaslı çekilmelerin nedenleri ve tedavileri değerlendirildi. Sunumların bitiminde katılımcı hekimlerin soruları yanıtlandı, ardından kurs sona erdi.



Haber: Sesil KOCAR







YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.