Dentiss Logo

Duyguların şehri

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Geleneksel Dünya Kongresi (AWDC), dişhekimliği alanının gelişiminde önemli rol oynuyor. Uluslar arası bakımdan saygı gösterilen bilimsel programı, geniş katılımlı dişhekimliği fuarı ve Dünya Dişhekimliği Meclisi’nden oluşan kongre, 24-27 Eylül 2008 tarihlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilen Stockholm son yıllarda gösterdiği yaratıcı ve heyecan verici kentsel dönüşüm örnekleriyle de dikkatlerden kaçmıyor.
22.03.2008       12.55.00

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Geleneksel Dünya Kongresi (AWDC), dişhekimliği alanının gelişiminde önemli rol oynuyor. Uluslar arası bakımdan saygı gösterilen bilimsel programı, geniş katılımlı dişhekimliği fuarı ve Dünya Dişhekimliği Meclisi’nden oluşan kongre, 24-27 Eylül 2008 tarihlerinde İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak.

 

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilen Stockholm son yıllarda gösterdiği yaratıcı ve heyecan verici kentsel dönüşüm örnekleriyle de dikkatlerden kaçmıyor. Kendine has kültürü nedeniyle şehir bugünlerde değişik ülkelerden çok sayıda turistin akınına uğruyor. Oysa bu insanlar Londra, Paris New York, Milano ve Tokyo gibi şehirlere de gidebilirlerdi.

 

Eğer siz de sanat, müzik, moda, tasarım, yemek alışveriş ve gece hayatına düşkünseniz Stockholm’de bunların hepsini bulacaksınız. Diğer metropollerin sunduğu değişik avantajlara sahip olan şehirde bunun yanında bazı kendine özgü sorunlar da bulunuyor. Sokaklarında gezdiğinizde ve değişik yerlerini ziyaret ettiğinizde şaşırtıcı deneyimlerle karşılaşabilirsiniz.

 

Eğer kentsel trendlere meraklıysanız ziyaretinizi iki ana bölgeye ayırarak yapabilirsiniz. Bunlardan ilki canlılığı ve eğlencesiyle her kesimin uğrak yeri olan Stureplan ile belirli bir kesimin yaşadığı Östermalm bölgesi. Burada ise karşınıza lüks mağazalar, müzeler, galeriler, gece kulüpleri, restoranlar çıkıyor. İkinci bölgeyi ise Södermalm, Götgatan ve SoFo  (Folkungagatan’ın güneyi) olarak sıralayabiliriz. Sanatsal havaya sahip tasarımve moda mağazaları, restoran, bar ve kafe, market ve galeriyle özellikle ruhunu genç hissedenler için mutlaka gezilmesi gerekli olan mekanlar. Vasatsan ve Kungsholmen bölgeleri de farklı ve hiçbir yerde olmayan özellikleriyle birçok turistin ilgisini çekiyor. Vasatsan’daki Roslagsgatan ile Rörstrandsgatan caddeleri alışveriş, gece yaşamı ve karnınızı doyurabileceğiniz alternatiflerle dolu. Bölgede kısa bir süre önce açılan Brändström & Stene isimli galeri sanat ve moda sevenlerin adeta ilgi merkezi konumunda bulunuyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.