Dentiss Logo

Dişhekiminin sağ kolu yardımcı personel

Vestiyer Akademi Dental İstanbul kapsamında ağız ve diş sağlığı yardımcı personeline yönelik de bir kurs düzenledi. İlki 25–26 Ekim 2007 tarihlerinde yapılan eğitimin yoğun ilgi görmesi üzerine, 27-28 Ekim tarihlerinde eğitim yeni bir gruba tekrarlandı. Eğitim, Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu tarafından verildi.
16.11.2007       13.37.24

Vestiyer Akademi Dental İstanbul kapsamında ağız ve diş sağlığı yardımcı personeline yönelik de bir kurs düzenledi. İlki 25–26 Ekim 2007 tarihlerinde yapılan eğitimin yoğun ilgi görmesi üzerine, 27-28 Ekim tarihlerinde eğitim yeni bir gruba tekrarlandı.


Eğitim, Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu tarafından verildi.


14 bölümden oluşan seminerde, yardımcı personelin (YP) rolü, dişhekimi muayenehanesinin işlevi, dişhekimliğinin tarihi, dişin anatomisi, dişhekimliğinde uzmanlık dalları, dişlerle ilgili kullanılan terimler, hasta kayıtları, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, klinik ve muayenehanedeki laboratuvar işlemleri, alçı dökme, mum, cila, geçici yapımı, kullanılan malzemelerin hazırlanması, kanal tedavisi, diş çekimi, kesimi ve dolgusu, periodontal tedaviler, diş röntgen çekimi ve korunma yolları, muayenehane veya klinikte kullanılan alet ve cihazların temizliği ve korunması, sterilizasyon metodları, hekim-yardım personel senkronize çalışması, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi gibi konuların üzerinde duruldu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.