Dentiss Logo

Diş Hekimlerinden Madencilere Ziyaret

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunları, Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
20.05.2015       15.39.14

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 1976 yılı mezunları, Batı Karadeniz turu kapsamında Zonguldak’a geldi. 65 kişilik grup, gezi sırasında TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Mezunlar, maden ocağı önünde ocaktan çıkan işçilerle görüştü. Mühendislerden ve işçilerden maden ocağı ve çalışma koşulları hakkında bilgi alan mezunlardan bazıları duygulandı.

Geziye, mezunlar arasında bulunan, annesiyle birlikte katılan ve kendisi de diş hekimi olan Selen Erdoğan, işçilerle konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Gazetecilere duygularını anlatırken de ağlayan Erdoğan, ilk kez maden ocağı gördüğünü söyleyerek duygularını şu cümlelerle ifade etti: "Maden işçilerini ilk defa yakından görüyorum. Gözlerim doldu. Şimdiye kadar yaşananlar zaten çok üzücü. Şu an tüylerim diken diken oldu. İşçilerle küçük bir sohbet etme imkânım oldu. Şu an çok değişik duygular yaşıyorum. Tabii ki aşağıya inmeden o asansöre binmeden onları anlamamız mümkün değil. Onlara ne şartlarda çalıştıklarını sordum. Bana ilk başlarda güneşi son defa göreceğini düşünerek aşağıya indiğini söyledi. Fiziksel hastalıklardan daha çok psikolojik olarak etkilendiklerini söylediler. Dinlerken ben bile etkilendim. Soma’da kaybettiğimiz işçiler aklıma geldi. O yüzden şu an çok duygulandım".

Kaynak: DHA


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.