Dentiss Logo

Diş Hekimleri Odası'yla Fidan Dikme Protokolü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Diş Hekimleri Odası ve Alphabio İmplant Firması arasında, "Her İmplant İçin Bir Ağaç Protokolü" imzalandı.
21.05.2015       11.10.02
Diş Hekimleri Odası 7. Bahar Sempozyumu, Diyarbakır Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sempozyuma Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu ile üyeleri ve Alphabio İmplant firması yetkilileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Tacir, diş sağlığı konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Tacir, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yer tahsisi için teşekkür etti.

'Sağlığın Ticari Faaliyet Olarak Görülmesine Karşıyız'

Sempozyumda konuşan Fırat Anlı, sağlığın bir ticari faaliyet olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "İnsanların hasta değil de müşteri olarak görülmesi anlayışının terk edilmesi gerekiyor. Bu söylem tatlı bir söylemdir, ama maalesef yöneticileri bunda ikna etmekte zorluk çekiyoruz. Çünkü, uluslararası güç odaklarının, uluslararası sermayelerin son derece hakim oldukları bir alandır bu, çok büyük paraların döndüğü bir alandır. Örneğin ulaşımda biz, bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Ulaşım bir kamu hizmetidir diyoruz. Belediye otobüsleri en ücra yerlere gitmeli, yaşlılara ve engellilere ücretsiz olmalı; ama bu kolay olmuyor. Sıkıntıların düzeltilmesi için başvurularımıza, konuşmalarımıza devam edeceğiz”.

Fidan Dikilecek

Konuşmaların ardından Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Tacir, Eş Başkan Fırat Anlı ve Alphabio İmplant Firması yetkilileri arasında protokol imzalandı. Protokole göre Alphabio İmplant firması "her implant" için Diyarbakır Kent Ormanı'na bir fidan dikecek. Diyarbakır Diş Hekimleri Odası ise, her bir üyesi için her 17-24 Kasım Diş Hekimleri Haftası'nda bir fidan dikecek.


Kaynak: İHA

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.