Dentiss Logo

Dental e-Alışverişte Farklı ve Modern Bir Konsept

İnternet alışverişinde Türkiye, ilk sıralarda yer alıyor. Diş hekimliği sektöründe de internet üzerinden alışveriş önemli bir yer tutuyor. Alışılagelmişin dışında bir tarzla, dental e-alışverişe yeni bir soluk getirmeye hazırlanan "dentalkonsept.com" 22 Kasım Cuma günü indirimlerle açılıyor. Site hakkında röportaj yaptığımız Önder Çalışkan, tüm detayları bizlerle paylaştı.
21.11.2013       12.37.44
Dental e-alışverişte farklı ve modern konsept sloganıyla bir diş hekimi tarafından hazırlanan “dentalkonsept.com” 22 Kasım günü yapacağı açılışa özel fırsatlarla yayına giriyor. Sitenin danışmanlığını ve sorumluluğunu üstlenen Diş Hekimi Önder Çalışkan, özellikle internetteki forumları takip eden diş hekimlerinin yakından tanıdığı bir isim. Önder Çalışkan ile ‘dentalkonsept’ sitesi üzerine konuştuk ve merak edeceğinizi tahmin ettiğimiz noktaları sorduk.





İnternette dental e-alışveriş üzerine kurulmuş birçok internet portalı bulunuyor. Sizin kurduğunuz “www.dentalkonsept.com”un diğer sitelerden farkı ne olacak? Yani diş hekimleri niçin sizi tercih etsinler veya kısaca sorarsak farkınız nedir?

Sorunun cevabını iki başlık altında ele almak mümkün: Birincisi hekim gözünden hekimin dental ürünlere bakış açısıyla, ikincisi teknik manada modern ve interaktif bir anlayışla hazırlanmış olması.

İlk olarak 'hekim gözünden' kısmını açarak devam edelim o zaman…
Yıllardır serbest diş hekimliği yaptığım, başka bir deyişle dental piyasa açısından son kullanıcı olduğum için ürün tedariki sırasında yaşadığım olumsuzlukları bertaraf eden bir internet sitesinden beklediğim şeyleri koymaya çalıştım. Tabi kendi kişisel gözlemlerimi pekiştirmek için bu sitenin ismini koyarken bile internetteki çeşitli ortamlarda meslektaşlarımdan hem isim hem de ‘Bir internet sitesinden neler beklerdiniz?’ sorusuyla onların da ayrıca fikirlerini aldık.

       

En çok ilgi gören ve benim de son kullanıcı olarak sıkıntı duyduğum konu -özellikle yeni çıkan ürünlerde- ürüne, kullanım ve uygulama tekniğine ait video, resim, kullanma kılavuzu gibi görsel ve eğitsel dökümanların azlığı ve eksikliğiydi. Örneğin, yeni döner sistem kanal eğesi aldığım zaman, bununla ilgili hız ve tork bilgilerine her zaman kolayca erişemiyordum. Bu nedenle siteyi ürün eğitimi konusuna önem vererek, tabi klasik ürünlerdeki gibi her ürüne değil; ama birtakım ürünleri mümkün olduğunca resim, video gibi eğitsel dokümanlarla zenginleştirmeye çalıştım. Ayrıca, mesleğe veya ürünü kullanmaya yeni başlayan meslektaşlarımız için kendim de gerektiğinde teknik destek manasında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
 
Yine hekim gözünden çok talep alan başka bir istek, ürünlerle ilgili kullanıcı yorumları olmasıydı. Tabi olası negatif yorumlardan dolayı şimdiye kadar pek cesaret edilemeyen bu köşeyi de ürünlere ekliyoruz. Meslektaşlarımızın kişisel tartışmaya dönmeyen; hakaret, din, siyaset eksenli olmayan görüşlerini kısıtlanmaksızın yazabilecek; ürünleri dikkatli seçmemize rağmen olası fazla sayıda olumsuz eleştiri alan ürünü portföyümüzden çıkartıp yeni ürünlerle güncelleyeceğiz. Yani değişken portföylü ürün gamı yapmayı planlamaktayız. Ürün seçimine dikkat edip daha çok butik tarzda klinik hayatımızı kolaylaştıracak ve portföyün bir kısmını detay ya da konsept ürün olarak tanımlayabileceğim ve kendimin ya da meslektaşlarımın memnuniyetle kullandığı ürünler olacak şekilde oluşturduk.



Ayrıca, standartlarımızı karşılayan bir laboratuvar ile kompozit inley’lerle ilgili olarak inley üretimi ve uygulamaya yeni başlayan hekimlere gerektiğinde ücretsiz danışmanlık da sunmayı düşünüyoruz. Yani meslektaşlarımız bize ölçü yollayarak bazı kriterleri olan (mesela kontak noktası, kavite sınırlarından taşmama, ajustesi model üzerinde gerektiğinde blockout ile sağlama gibi) standartlarda ürettirdiğimiz inley’lerden yaptırabilecek.
 
Yine yıllardır eğitime çok önem vermiş birisi olarak internet sitemizde seminer, kongre, kitap portföyümüz de olacak. Tabii bu konuda seçimimi farklı ajanslarla değil de sahibinin diş hekimi olması, eğitim ve yurt dışı organizasyonlarının bazılarında bir başka diş hekimi ile kendisinin de bulunması, yıllardır başarıyla yaptığı ve fark katmaya çalıştığı eğitimlerinden ve yüksek memnuniyet performasından ötürü Vestiyer Yayın Grubu’ndan yana kullandım. Bu son örnekte de olduğu gibi hekim gözünden bakınca, sahibi ya da ortağı diş hekimi olan firmalar öncelikli oldu. Sahibi diş hekimi olmayan firmalarda ise gerek pratikte gerek internetteki ortamlarda şikâyet almamış, yüksek memnuniyet yüzdesine sahip, malının arkasında durmuş, güvenilir firmalarla çalıştım. Tabi mutlaka güvenilir başka firmalar da vardır; ama şimdiye kadar son kullanıcı olarak aldığım imajlar firma seçimimde etkili oldu.

       

Sitenin satış ile ilgili fiyat kriteri, dikkat çeken bir başka konu olacak. Bu konuda nasıl bir politika izliyorsunuz, üyelerinize ne gibi avantajlar sağlayacaksınız?

Burada da fark yaratacak bir konsept oluşturmak istedim. Hediye puan sistemi olacak ve özellikle açılış ya da açılış yıldönümleri gibi özel günlerde belki ekstra indirimler olacak. Ayrıca ürün portföyümüz, ilk başta klasik sanal depolara göre daha küçük çapta bir ürün portföyüyle açılsa da dikkatimizi çeken ürünler, bazen günlük bazen de haftalık ya da aylık periyotlarla portföye eklenerek genişleyecek.

Ürünler portföye girdiği ilk bir ya da birkaç gün gün ekstra puan verilerek -yani indirimli olarak- özel tanıtım fiyatlarıyla satışa girecek ve üyelere ‘facebook’ sayfamızdan ya da e-posta ile duyurulacak.

Siteye yeni eklenen ürünleri, güncellemeleri ve bunların indirimlerini ‘facebook’ üzerinden takip etmelerini teşvik amacıyla da internet sitesinin ‘facebook’ adresini takip eden ve 'like/beğen' yapan üyeler, açılıştan kısa bir süre sonra bir yıllık süre için ekstra bir indirim (hediye puan) daha alacak. Bu puanları 20 gün (bu süre, iade ve değiştirme prosedürlerinde aksilik yaşanmaması için) bekleme kriteri hariç hiçbir şart ve kısıtlama yapmaksızın istedikleri zamanda, istedikleri kadarını kullanabilecekler.

Belli bir miktarı aşan ürünlerde ekstra puan vermeyi düşünmekteyiz. Uygun fiyatta bulduğumuz ürünleri üyelerle paylaşmak adına, fiyatları 24 ya da 48 saat geçerli fırsat ürünlerimiz olabilecek. Özetle üyelerimizin siteyi takip etmeleri menfaatlerine olacaktır.

Başlangıçta 1-2 kredi kartına vade farkıyla da olsa taksit seçenekleri düşünüyoruz, zamanla ihtiyaca göre kart çeşitliliğini arttırabiliriz. Bunun dışında nakit havale ödemesinde bir indirimimiz ve belirli bir satış tutarından sonra ayrıca ekstra puan avantajlarımız olabilecek. Yine yıllık bazda sürekli bizi tercih eden meslektaşlar için de bir sene sonrası için ayrıca bir indirim planlamaktayız.



Konu internet alışverişi olunca güvenlik sorusu gündeme geliyor. Bu amaçla aldığınız önlemler var mı?

Bir amacımız da diş hekimlerinin alışveriş alışkanlıklarını değiştirerek internet üzerinden alışverişe yöneltmek olduğu için güvenliğe ayrı bir önem verdik. Buradan yola çıkarak, kendilerinin de internette sanal alışveriş mağazası olan profesyonel bir yazılım firmasıyla çalıştık.

Site sayfasının alt köşesinde gözüken 128 bitSSL güvenlik sertifikası olacak ve belli bir miktar üstüne ‘3D security’ yani kart sahibi kişinin bankaya kayıtlı cep telefonuna yollanacak. SMS onayının da gerektiği bir ek güvenlik önlemi olacak. Bunun yanı sıra sitenin güvenlik duvarı da mevcut. Windows Azure koruması olacak. Ayrıca işlem yaptığımız bilgisayarların donanımlarını, lisanslı yüksek güvenlikli yazılımlar ve kendi firewall’ı olan güvenli modemlerle geliştirdik.

Sanal POS cihazlarıyla çalışacağız ve bu POS cihazları tüketici lehine avantajı olan kullanımlar. Hesaplar, aksilik durumlarına hazırlıklı olması açısından mecburen blokeli çalışılıyor ve itiraz halinde tüketici bankanın güvencesi altına giriyor. Yazılım ve sistem gereği biz dahil kredi kartı bilgilerinin tamamını görüntüleyemeyeceğiz.
 


Peki açılış zamanı ve fırsatları konusunda bilgi verir misiniz?
“www.dentalkonsept.com” adresinde 22 Kasım Cuma günü yayında olacağız. Açılış günü %4-5 civarı ekstra hediye puan uygulamaları, ücretsiz kargo, vade farksız 2 taksit, havaleye indirim gibi uygulamalar yapacağız.
 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.