Dentiss Logo

Dental Tribune İran’ın Lansmanı EXCIDA’da Yapıldı

Dental Tribune International’ın (DTI) global yayıncılık ağına geçtiğimiz günlerde İran da katıldı. Dental Tribune İran’ın tek yetkilisi Wolf Group’un sahibi olan Hans-Joachim Wolf oldu.
11.06.2016       13.26.04
Dünyanın en güçlü, en yaygın dental yayın ağı olan DTI ailesine yeni katılan Dental Tribune İran’ın lansmanı Tahran’da bu sene 56.sı düzenlenen, FDI ile ortaklaşa yapılan ve 5.000 katılımcının ziyaret ettiği İran Diş Hekimleri Birliği Kongre ve Fuar’ında (EXCIDA) gerçekleştirildi.

Hans-Joachim Wolf, lansmanda, iş ortakları olan Babak Shayanfar ve Peris Smile Design Clinic’in sahibi kozmetik ve lazer diş hekimliği uzmanı Dr. Alireza Majdabadi'yi ağırladı. Lansmanda Dental Tribune Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Bülent Manav da vardı. Dt. Manav, Dental Tribune İran kurucularına tebriklerini ileterek çalışmalarına Türkiye'den de destek olacaklarını belirtti.

Dental Tribune İran, başlangıçta, yılda dört kez Farsça olarak yayınlanacak. Gazete, yerel ve uluslararası dental ve sektörel haberleri içerecek.

Dental Tribune İran, gazeteye ek olarak, Dental Tribune Study Club’ın yerel bir sürümünü yapmayı ve İngilizce ve Farsça olacak şekilde dental dergi çıkarmayı planlıyor. Ayrıca, www.dental-tribune.com’da Farsça sayfa da diş hekimleri için yayında olacak



İran’da yaklaşık 32.000 kayıtlı diş hekimi ve 13 diş hekimliği derneği bulunuyor. Ülke, bunun yanı sıra akredite olmuş 60 fakülteden yılda yaklaşık 3.000 diş hekimi mezun veriyor.

İran, 2014 yılı hesaplamalarına göre yaklaşık 406.300 milyar $ gayri safi milli hasıla ile Ortadoğu'da ikinci büyük sağlık ekonomisine ve aynı zamanda 78,5 milyon kişi ile de bölgenin ikinci büyük nüfusuna sahiptir.

Ülke, Temmuz 2015’te başarılı bir şekilde imzalanan ve İran’ın nükleer programı ile ilgili olan Joint Comprehensive Plan of Action’ın hayata geçmesinden sonra, ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden nükleer ile ilgili yaptırım yardımı alacak. Bu sayede uluslararası şirketlerin pazara erişiminin kolaylaşacağı ve ulusal ekonominin canlanacağı bekleniyor.


DT TÜRKİYE’DEN DESTEK ZİYARETİ

Dental Tribune’ün İran’da yayın hayatına başlaması vesilesiyle düzenlenen lansmana Dental Tribune Türkiye’yi temsilen Vestiyer Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Manav katıldı. DT İran’a tebriklerini ve iyi dileklerini sunan Bülent Manav “Mükemmel bir misafirperverlikle beni ağırlayan Dental Tribune İran’ın sahipleri Babak Shayanfar ve Dr. Alireza Majdabadi’ye gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi. 

Ayrıca etkinlik boyunca mükemmel bir iş çıkardığını ifade ettiği DT İran’ın bütün ekibini de yürekten kutladığını belirten Manav, fuar ve kongreye dair görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Kongre bu yıl 56. kez yapılıyor ama fuarın ilk kez düzenlediği söylendi. Ona rağmen fuarın oldukça geniş bir alanda ve yoğun bir katılımla gerçekleştiğini, kongrenin de büyük bir titizlikle yapıldığını belirtmem lazım.”




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.