Dentiss Logo

Denizli’de Okul Taramaları Başladı

Denizli Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği organizasyonla okullardaki öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriyor. Ağız-diş sağlığı bakımı ve bilincinin de aktarıldığı taramalarda öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtılıyor.
27.01.2014       17.37.21
Osman Aydınlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde öğrenciler ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim aldı, ardından sağlık taraması yapıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü Diş Hekimlerinden Dr. Ahmet Yavuz Özkaya, öğrencilere dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğinden güzel dişlere sahip olmaya kadar ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Dişlerin günde en 2 kez fırçalanması gerektiğini ifade eden Dr. Özkaya, “Ağız ve diş sağlığını geliştirmeyi ve diş çürüklerini önlemeyi amaçlıyoruz. Ağızda doğal bir halde bulunan bakteriler, yiyecekteki şekeri dişlere yavaş yavaş zarar veren bir aside dönüştürebilir. Bu asitler dişlerin mineral dokusunu bozarak çürümeye yol açabilir. Dişe müdahale edilmemesi durumunda önce soğuk ve sıcak yiyecek ve içeceklerde hassasiyet, devamında da dişte sürekli ağrı oluşur. Dişlerin üzerinde tebeşirimsi beyazlıklar veya kahverengi ya da siyah lekeler görüldüğünde diş çürüğü başlamıştır. Bu durumda vakit geçirmeden diş hekimine gitmek gerekir” dedi.

Ağız ve diş sağlığı bakımı ve bilinci ile ilgili bilgilendirmelerin ardından anaokulu öğrencileri de dahil tüm öğrenciler ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Bu arada, okul bahçesinde hizmet vermeye başlayan sağlık otobüsünün bölgedeki tüm okullarda tarama için kullanılacağı bildirildi. Eğitim ve taramaların sonunda tüm çocuklara, diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.