Dentiss Logo

Bursa’da Estetik Kompozit ve Cut-Back Tekniği Kursu

Bursa, Estetik Kompozit Uygulamaları ve Cut-Back Tekniği kursuna ev sahipliği yapacak. EDAD’ın il temsilciliği tarafından organize edilecek uygulamalı kursu Doç. Dr. Arzu Aykor verecek.
24.01.2014       11.07.43
EDAD Bursa Temsilciliği tarafından 15 Şubat’ta organize edilecek Estetik Kompozit Uygulamaları ve Cut-Back Tekniği Kursu yarım gün teorik, yarım gün iki bölüm halinde uygulamalı olarak gerçekleşecek. Kompozit veneer aşamalarının üzerinde durulacağı kursta model üzerinde cut-back tekniği yapılarak kompozit veneer uygulanacak.

Diş hekimleri günlük uygulamalarında anterior kompozit uygulamalarında bağlanma, dişin orjinal şeklinin geri kazandırılması ve renk uyumu sorunları ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu noktada bağlanma sorunun bizotaj işleminin yeterliliğine ve adezivin seçimine bağlı olduğunu söyleyen Aykor, yapılacak kursu şu şekilde değerlendirdi: “Orjinal diş şeklini geri kazandırmak için özel bant, spatula ve fırçalardan yararlanılabilir. Renk uyumunu arttırmak için tabakalama (anatomik layering) tekniği ve uygulama aşamalarındaki detaylar önem kazanır. Günümüzde tabakalama yönteminde “cut-back tekniği” ile anterior dişlerin restorasyonlarının başarısı artmaktadır. Estetik başarı ve renk stabilitesi ise doğru material seçimi, polimerizasyonun yeterliliği ve cila prosdürlerin aşama, aşama gerçekleştirilmesi ile artar. Kursumuzda kompozit veneer aşamaları irdelenecek ve model üzerinde cut-back tekniği ile kompozit veneer uygulanacak.”




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.