Dentiss Logo

Botoks ve Dermal Dolgu Kursu

Botoks ve Dermal Dolgu Kursu, 4-9 Haziran 2013’te Londra’da gerçekleştirilecek. Türkiye’den gelecek katılımcılar için özel olarak dizayn edilen kursta, 2 gün zarfında, toplam 18 saatlik 4 farklı eğitim gerçekleştiriliyor. Türkiye’de diş hekimlerine yönelik Botoks ve Dermal Dolgu kursları ilk defa 2009 yılında VESTA tarafından düzenlenmişti. KİMLER KATILABİLİR? Diş hekimleri, tıp doktorları ve eczacılık fakültesi mezunları katılabiliyor.
20.10.2012       15.45.13
Diş hekimleri, tıp doktorları
ve eczacılık fakültesi mezunları
Botulinum Toksin
& Dermal Dolgu Kursu’na
katılabiliyor.

Dört farklı sertifika eğitimi, VESTA katılımcılarına özel yeniden tasarlandı. Bu sayede, “Botulinum Toksin & Dermal Dolgu Kursu”na kursa katılan hekimler, Botulinum Toksin Başlangıç, Botulinum Toksin İleri Seviye, Dermal Dolgu Başlangıç ve Dermal Dolgu İleri Seviye eğitimlerini tamamlamış oluyor.
 
Eğitimler, teorik ve uygulamalı bölümlerden oluşuyor.

Teorik eğitimler bütün katılımcılara aynı anda verilirken, uygulamalar küçük gruplar halinde (7-9 kişi) yapılıyor. Hem teorik anlatımlar esnasında hem de uygulamalı bölümde Türkçe çeviri bulunuyor.


Gönüllü modeller üzerinde uygulama

Teorik bilginin tek başına yeterli olmayacağı gerçeğinden hareketle, bu kursta, oldukça zengin bir “uygulama” bölümü bulunuyor.

    

Eğitim esnasında, kursiyer hekimler, gönüllü modeller üzerinde uygulama yapıyor. Böylece kursa katılan bütün kursiyerler, birebir uygulama yaparak, edindikleri teorik bilgiyi nasıl hayata geçireceklerini bizzat deneyimlemiş oluyor.

Dilerse kursa katılan hekimlerin kendileri de gönüllü model olabiliyor.

                         
Dr. David Taylor, 
MBChB, BACD     Lady Lisa Moore, MSc, BSC, PGCE

Eğitim içeriğinde hangi konular ele alınacak?

Eğitim, teorik ve uygulamalı bölümler halinde, toplamda 16-18 saatlik bir zaman diliminde gerçekleştiriliyor. Bütün katılımcıların, birebir uygulama yapmasına imkan tanınmasının yanısıra; hiçbir kursiyerin uygulama yapmadan ayrılmamasına büyük titizlik gösteriliyor.

“Botulinum Toksin Temel Eğitimi (Basic)” kapsamında glabella, alın, gözler, göz altı ve burun çevresi bulunuyor.

“Botulinum Toksin İleri Seviye (Advanced)” eğitimi ise, biraz daha kompleks konular içeriyor.

İlk gün yapıldığı gibi, öğleden önce teorik anlatım, öğleden sonra ise uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek. Daha kompleks vakaların anlatılacağı İleri Seviye BT kurs konuları arasında alt-yüz bölgesi ve boyun bulunuyor.
 
Ayrıca, ileri seviye botoks eğitimine, oral-fasiyal endikasyonlar ve tedavileri de dahil edildi.

“Dermal Dolgu Temel Eğitimi (Basic)” ile “Dermal Dolgu İleri Seviye (Advanced)” eğitimleri de yine bu 16-18 saatlik kurs kapsamında bulunuyor.
 
Teorik ve uygulamalı olarak iki bölüm halinde yapılacak olan “Dermal Dolgu” eğitimlerinde nasolabial bölge, dudaklar, ağız köşeleri, yanaklar, çene hattı ve glabella endikasyonları ele alınacak.


Kurs ve Seyahat Tarihleri: 4-9 Haziran 2013

4 Haziran, Salı: İstanbul'dan Londra’ya hareket
5 Haziran, Çarşamba: Serbest Gün
6 Haziran, Perşembe: Teorik ve Uygulamalı Eğitimler
7 HaziranCuma: Teorik ve Uygulamalı Eğitimler
8 Haziran, Cumartesi: Dentistry Live Kongresi / Serbest Gün
9 Haziran, Pazar: Londra'dan İstanbul'a dönüş


Kurslar, 2009’dan bu yana düzenli olarak yapılıyor


VESTA, Londra’da gerçekleştirmekte olduğu “Botulinum Toksin & Dermal Dolgu Kursları”nı, ilk kez 2009 yılında başlattı. O günden bu yana düzenli olarak yapılmakta olan kurslara, Türkiye’nin dört bir yanından bir çok hekim katılarak sertifikalarını aldı.




Eğitim sonunda, katılımcılara her bir eğitim için farklı sertifika verilmektedir. Böylece, eğitime katılan hekimler, aşağıda belirtilen dört ayrı sertifikayı almaktadırlar:

- Botulinum Toksin Başlangıç
- Botulinum Toksin İleri Seviye
- Dermal Dolgu Başlangıç
- Dermal Dolgu İleri Seviye


İlk 10 Koltuk İndirimli

Eğitime ilk başvuran 10 katılımcı, 3.650 EUR olan Kurs Katılımı ve Seyahat Paketini 300 EUR indirimle, 3.350 EUR olarak ödeyecek.
 
3.350 EUR FİYATA NELER DAHİL?
 
Aşağıdakilerin tamamı, ilk 10 başvuru için geçerli 3.350 Avro’luk kampanya fiyatına dahildir:
 
A- KURSLAR
• Botulinum Toksin Temel (Basic) Eğitimi
• Botulinum Toksin İleri Seviye (Advanced) Eğitimi
• Dermal Dolgu Temel (Basic) Eğitimi
• Dermal Dolgu İleri Seviye (Advanced) Eğitimi
• Eğitim doküman ve materyalleri
• Her dört eğitim için ayrı sertifika
 
B- SEYAHAT
• İstanbul-Londra gidiş dönüş uçak (THY) bileti
• 4 Yıldızlı otelde 5 gece konaklama
• Havaalanı-Otel-Havalanı transferleri
• Sabah kahvaltıları
 
C- VESTA GÜVENCESİ
Vestiyer Yayın Grubu’nun 23 yıllık birikimini yanınızda hissetmek. Bizce en önemli madde bu. Yani kendinizi, vaktinizi ve paranızı emanet edeceğiniz kuruma duyduğunuz güven.


Ödeme Kolaylığı ve Taksitlendirme

Axeess, Wings, Bonus veya diğer kredi kartlarıyla taksitli ödeme kolaylıklarını öğrenmek için 0212 481 02 20 no’lu telefondan İlhan Köse ile görüşebilirsiniz.

Diğer Seçenekler İçin Fiyatlandırma

Sadece Kurs Katılım Ücreti: 2.700 EUR
Seyahat Paketi: 950 EUR
Refakatçi Ücreti: 950 EUR
Tek Kişilik Oda Farkı: 420 EUR

 
The British Society of
Aesthetic Practitioners


The British Society of Aesthetics Practitioners tarafından akredite
bu kursu tamamlayan diş hekimleri, diledikleri taktirde BSoAP’a
“international membership” kategorisinde üye olabiliyor.


 Dünyanın En Çok Turist Ağırlayan Şehri: Londra

Dünyanın en çok turist çeken şehrine davetlisiniz. Eğitim ve kongreden arta kalan vakitlerinizde, şehri gezmek, tadını çıkarmak için de zamanınız olacak.
 
    
 
Londra için, senenin bu en güzel mevsiminde, Big Ben, London Eye, Hyde Park, Westminister Abbey, Tower Bridge, Buckingam Palace, Oxford Street, Parliament House sizi bekliyor.


Katılımcı Görüşleri

VESTA’nın 2009 yılından bugüne kadar düzenlemiş olduğu Botoks ve Dermal Dolgu Kursları’na Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bir çok hekim katıldı. Kurslarda katılımcıların memnuniyet ve bilimsel tatmin oranları ortalama 90 puanın üzerinde gerçekleşti.

Katılan hekimlerinden bazılarının görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz.




Prof. Dr. Cengizhan Keskin: Gayet güzel tasarlanmış bir kurstu. Hepimiz çok memnun kaldık. Bülent Bey’e ve Mustafa Bey’e böyle faydalı bir kurs düzenledikleri için teşekkürlerimizi ilettik. Botoks ve dermal dolguyu öğrenip pratiğe dökmek için Londra’daydık ve gayet de iyi bir şekilde öğrendik. Bunları hemen, uygulamaya başlamayı düşünüyorum. En kısa zamanda yapmaya başlayacağım.

Prof. Dr. Çetin Kasapoğlu: Botoks ve dermal dolgu üzerine yapılan bu kurs gerçekten çok verimliydi. Londra’da güzel bir kurs geçirdik. Eksisi yoktu, herhangi bir eksik de yoktu. Yakın bir zamanda uygulama yapmaya başlayacağım. Bunların dışında, şu anda iki kişiden talep var. Uygulamaya başlayana kadar hasta sayısının da artacağını görüyorum.

Dt. Sezin Oral: Muhteşem geçti kurs. Çok memnun kaldık, çok mutlu ayrıldık. Döndükten sonra bütün arkadaşlarıma oradaki ortamı, öğrendiklerimizi anlata anlata bitiremiyorum. VESTA’ya çok teşekkür ediyorum. Hastaları toparlayıp derhal botoks ve dermal dolgu yapmaya başlayacağım. Dönünce ilk işim ecza deposuyla görüşmek oldu. Malzemeleri ayarladım, çok kısa zamanda elime ulaşacak ve uygulamaya başlayacağım.

Dt. Özgür Baydemir: Harikaydı, tek kelimeyle harikaydı. Kurstan çok memnun kaldım. Döndükten sonra buradaki birçok arkadaşıma tavsiye ettim, mutlaka bu kursa katılmalarını söyledim. Uygulamaya da hemen başlıyorum. Talep eden hâlihazırda 7-8 hastam bekliyordu. Hızlı bir şekilde uygulamaya başlayıp devamını da getireceğim.

Dt. Fadime Gültekinoğlu: Kursumuz gerçekten güzeldi, oldukça memnun kaldık. Yakında Londra’da öğrendiklerimi uygulamaya başlayacağım. Tabii ki çok faydası oldu bu kursa katılmamın. Şu anda, kurs sayesinde uygulama yapabilecek kadar kendimi güvende hissediyorum. Kursta da organizasyonda da eksik bir şey görmedim. Her şey güzeldi, VESTA’ya teşekkürler.

Dt. Bahar Gürkan: Kurstan döner dönmez siparişlerimi verdim, malzemeleri bekliyorum şimdi. Bana ulaştığında hemen uygulama yapmaya başlayacağım. Hastalardan talep de var şu an. Siparişler gelir gelmez orada öğrendiklerimi ve uyguladıklarımı burada yapacağım. Kurs gayet güzeldi, herhangi bir sıkıntı, aksaklık yoktu. Kısacası eğitimden memnun kaldım.

Dt. Özgül Okutan Küçükarslan:
Gerek organizasyon gerek içerik açısından oldukça nitelikli bir eğitimdi. Pratik uygulama ile zenginleştirilmiş olması kendi kliniğimde de uygulama yapmak için cesaret verici oldu. Döner dönmez uygulamaya başladım, iyi sonuçlar aldım. Konuya ilgi duyan tüm meslektaşlarıma önerir, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Dt. Çiğdem Ünal:
İyi ve güzel bir eğitimdi, oldukça faydalıydı. Memnun kaldık. Şimdi hastaları toparlıyoruz. Geçmişten tedavisini yaptığımız hastalarımız vardı, onlara devam edeceğiz ve bekleyen hastalarımıza uygulama yapmaya başlayacağız.

Dt. Fatih Soner Arslan: Uygulamaya yapmaya başlayabilmek için hemen sipariş verdim. Dermal dolgu hastam da var botoks hastam da. Kurs konusunda bir sıkıntı olmadı. Eğitim verimli ve güzel geçti. Ancak oraya gitmeden kısa bir teorik kurs verilse yahut konu hakkında bilgilerin anlatıldığı bir kaynak önerilse bizler de okuyabilsek daha iyi olur, diye düşünüyorum.

Dt.
Mehmet Umut Toklu: Eğitim her şeyiyle gayet güzeldi. Özellikle eğitim esnasında benim için en şaşırtıcı olan, canlı insanlar üzerine uygulama yapmamızdı. Gerçekten çok memnun kaldım. Eğitim sayesinde hem Londra’yı ve birbirinden güzel çeşitli mekânlarını görmüş olduk hem de iş hayatımızda kullanabileceğimiz bir konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduk. Böyle bir eğitime katılmamıza imkân tanıyan Vestiyer Akademi’ye teşekkür ediyorum.

Dt. Binnur Yiğitbaşı: Memnuniyetimi ne kadar belirtsem azdır. Daha önce çok sayıda eğitimlere katılmıştım; fakat en çok verim aldığım, memnun olduğum eğitim buydu. Sosyal paylaşım ağında da VESTA’nın eğitimlerinden hoşnutluğumu belirttim. Buradan VESTA’ya, Vestiyer Yayın Grubu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Daha sonraki eğitimlere katılmayı düşünüyorum ve herkese bu fırsattan faydalanmalarını tavsiye ediyorum.

Dt. Begüm Arabacı: Eğitimin oldukça fazla faydasını gördüm. Kesinlikle çok güzel bir eğitim oldu. En başta, eğitim yapılan yer çok güzeldi. Böyle bir eğitimin yurt dışında yapılması ayrı bir güzellik kattı. Botoks ve dolgu maddesini öğrenmenin, bunu Londra’da görmenin farkını yaşadık. Bundan sonraki eğitimlerden de haberdar olmak, katılmak istiyorum. Orada öğrendiklerimi uygulamak için malzeme araştırmalarına başladım. En kısa zamanda uygulamaya başlayacağım.

Dt. Osman Murat Kelce: Botoks ve dolgu hakkında birçok şey öğrendim. Faydalı bir eğitim oldu. Günlük çalışma hayatında kullanabileceğim bilgiler de edindim. Uygulamaya başlayacak kadar yeterli ve güzel bir eğitimdi. Şu anlık öğrendiklerimi uygulayacak bir hastam yok; ancak hastam olduğunda derhal uygulamaya geçeceğim.

Dt. Seyhan Ergin: Botulinum Toksin mesleki çalışmalarımız sırasında bizlere yeni ufuklar açabilecek bir yöntem. Zaten belirli bir süredir ilgi duyuyordum. Dişhekimliği alanında son zamanlarda dünya genelinde uygulandığını biliyordum, fakat uygulandığı yerleri tam olarak bilemiyorduk. Böyle bir eğitimin gerçekleştirilmesini önemli bir fırsat olarak gördüğümden katılmak istedim. Uygulamayı öğrendiğim için son derece memnunum. Bunun yanı sıra Botulinum Toksin uygulama olarak gayet basit. Mesleğini layıkıyla yapan her dişhekiminin öğrenmek isteyeceği bir yöntemdir. Dolayısıyla meslektaşlarımın böyle bir eğitime katılmalarını tavsiye ediyorum.

Doç. Dr. Tosun Tosun: Botoksun özellikle bruksizm ve TME rahatsızlıklarına oldukça etkin çözümler getiriyor olması dişhekimliği açısından dikkat çekiciydi. Bunun yanı sıra yüz estetiği uygulamalarındaki kullanımı ve özellikle Gummy Smile vakalarında üst dudağın aşağı indirilmesi uygulamasıyla yeni bakış açısı getirmesi en büyük katkıları olacaktır. Ben böyle bir eğitime katıldığım için çok memnunum. Özellikle ağız-çene kasları ve ağız çevresindekilere yapılan uygulamaları görerek ve özellikle gummy smile vakalarında yani gülüş tasarımı yaptığımız vakalarda çok yeni bir bakış açısı elde ederek bu eğitimi tamamlamış olduğum için çok mutluyum. Estetik dişhekimliğiyle uğraşmayı hedefleyen meslektaşlarım için en azından tedavi planlamasında bilmeleri gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple tavsiye ediyorum.

Dt. Esra Çömlek: Estetisyen olan bir arkadaşımın desteğiyle botoks eğitimine katılıyorum. Kendisi bana, yüz kaslarını ve yüz anatomisini en iyi biz dişhekimlerinin bildiğini ifade ederek enjeksiyonu daha derin bölgelere yapabildiğimizi söylemişti. Zaten şu anda birlikte çalışıyoruz. Nihayetinde botoks eğitiminin yapıldığını duyunca hemen katılmak istedim ve kaydımı yaptırdım. Londra seminerinin ardından dört adet botoks uygulaması yaptım. Sonuçları çok güzeldi. Özellikle kırışıklıkların açılması veya asimetrinin düzeltilmesinde diş çok önemli olduğu için, önce dişlere bakıp sonrasında dış yüzeye geçileceğinden daha başarılı olunabileceğine inanıyorum.
Böyle bir eğitime katıldığım için çok mutluyum. Bana göre Botulinum Toksin (Botoks) uygulamalarının dişhekimleri için daha uygun olacağına inanıyorum. Çünkü yüz anatomisinden en iyi dişhekimleri anlamaktadır.

Dt. Erhan Aydınlar: Botoks kursuna Suadiye’den katılıyorum. Ağız çevresine estetik açıdan bir şeyler daha katmak amacıyla eğitime katıldım. Kanaatimce başarılı bir eğitim oluyor. Ağız çevresinde çalışmayı planlıyorum. Biraz daha üzerinde çalıştıktan sonra botoks yapmayı planlıyorum.

Dr. Talat Buğur: Bu eğitim sayesinde dişhekimliği ile botoks arasındaki ilişki açıklığa kavuşmuş oldu. Bana göre biz dişhekimlerini ilgilendiren en önemli yanı budur. Özellikle gummy smile ve bruksizm gibi problemlerde botoks uygulanması doğrudan dişhekimlerinin alanlarına girmektedir. Doğrudan cerrahi uygulamaya geçmeden botoks ile bazı vakalarda çözüme ulaşmak bizler ve hastalarımız açısından çok önemli. Bütün bunları göz önünde bulundururusak eğitimin başarılı geçtiğini düşünüyorum. Vestiyer Akademi gerçekten önemli bir organizasyona imza attı. Meslektaşlarıma da ayrı bir vizyon sunması bakımından botoksu incelemelerini tavsiye ediyorum.

Dr. Necla Nefesoğlu: Medikal estetik hekimiyim. Özel Ortaköy Tıp Merkezi’nde çalışıyorum. Ayrıca bir arkadaşımla birlikte paylaştığım bir muayenehanede medikal estetik işlemlerini yapıyorum. Beş yıldır yüz estetiği yapıyorum. Temel eğitimimi aldığım için ileri seviye eğitimine katılmak istedim. Benim açımdan son derece güzel ve tatmin edici bir seminer olduğunu söyleyebilirim.

Dt. Yeliz Okay: Botulinum Toksin (Botoks) Başlangıç Eğitim Semineri bizler için çok iyi bir eğitim oldu. Eğitim sırasında gerçekleştirilen hands on kursun da çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bence Botulinum Toksin eğitimi dişhekimlerine daha fazla hitap ediyor. Biz dişhekimlerinin yaptığı protezleri ve estetik çalışmaları ünlü ressamların yaptıkları yağlı boya tablolara benzetebiliriz. Böyle eserlere yapılacak çerçevelerin de kaliteli olmaları gerekmektedir. İşte yüzün çeşitli noktalarına yapılacak botoks ile elde edilen estetik görünüş ile bu çerçeveler arasında benzerlik görebiliriz. Söz konusu çerçeve nasıl resim ile uyumlu olmak zorundaysa yüz hatlarıyla dişlerin ahenk içinde olması gerekiyor. Dolayısıyla bu eğitimin tüm dişhekimleri tarafından alınması gerektiğine inanıyorum.

Dt. Reşat Yüksel: Londra’da gördüğümüz eğitim benim için çok verimli geçti. Estetik dişhekimliği alanında yaşanan gelişmeleri takip etmenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladığımı düşünüyorum. Gelişen teknolojiyi yakından takip edebilmek gerçekten heyecan verici. Tüm meslektaşlarımın Botulinum Toksin eğitimi almalarını öneriyorum. Bu yöntemin Türk dişhekimleri tarafından daha iyi öğrenilmesi açısında Vestiyer Akademi’nin çalışmalarının önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

Dt. Bahtiye Özgür: Dişhekimliği hızla gelişiyor. Hastalarımız daha fazla bilinçleniyorlar. Estetik beklentiler artmış durumda. Bu sebeple botoks eğitimine katılarak yeni şeyler öğrenmek istedim. Eğitimlere katılmaktan son derece memnunum. Burada, Londra’daki kursta aldığımız temelin üzerine yeni şeyler kattık. Artık kısa süre içinde botoks yapmayı düşünüyorum.

Dt. Mukaddes Özsevin: 35 yıllık dişhekimiyim. Son zamanlarda insanlar estetik görünüşe çok büyük önem veriyorlar. Dolayısıyla ben de çalışmalarımı estetik dişhekimliği doğrultusunda yoğunlaştırmak istiyordum. Botoks eğitimi bu anlamda zamanlama olarak çok iyi oldu. 1 Aralık 2009 itibariyle bir poliklinikte çalışmaya başlıyorum. Burada hem dişhekimliği hem de botoks yapacağım. İleri seviye eğitiminin yanı sıra oral fasiyal kursa da katıldım. Eğitimler benim açımdan çok faydalı geçti. Dişhekimleri olarak en fazla enjektör kullanan topluluğuz. Hem normal anatomi hem de baş-boyun anatomisi görüyoruz. Dolayısıyla altyapı olarak gayet yeterli olduğumuzu düşünüyorum. Buna ek olarak çok yüksek seviyelerde el becerisine sahibiz.

Dt. Işıl Nurlu Okşak:
Eğitimi çok verimli buldum. Hatta bir gün daha uzun olmasını isterdim. Londra’nın en iyi zamanında, en güzel günlerinde Londra’daydık. Eğitimi veren hocalar da çok başarılıydı. Her şeyi çok güzel anlattılar. Onlardan ders almak güzel bir duygu. Mekânlar ise çok güzel ayarlanmıştı. Aslında ben eğitimin hocaların kliniğinde de yapılmasını çok isterdim. Onların klinik çalışmalarını görmek, kliniğe girişlerinden çıkışlarına kadar onları izlemek isterdim. Bunlar da başka bir görgü sonuçta.


Biraz da Tarihçe...
 
VESTA | Vestiyer Akademi, 2009 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek; düzenlemekte olduğu eğitimler dizisine, “diş hekimlerine özel Botulinum Toksin kursları”nı da ekledi.
 
Kendi alanında Türkiye’nin tartışmasız lider kuruluşu VESTA, Londra’da gerçekleştirdiği “Botulinum Toksin & Dermal Dolgu” eğitimlerine 2009 yılından bu yana kesintisiz olarak devam etmektedir.

VESTA bugün de, sürekli eğitim anlamında daha iyisini sunmak, diş hekimlerinin daima bir adım önde olmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.