Dentiss Logo

Batman Ağız ve Diş Merkezi'ne Ameliyathane Yapılacak

Ameliyathane olmadığı için hastaların Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildiği Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yakında ameliyathane hizmete girecek.
30.05.2014       16.04.12
Uzun zamandır Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile çalışan ADSM’de 28 diş hekimi günde yaklaşık 850 hasta bakıyor. Başhekim Elif Kılıcıkan, cerrahi operasyon gerektiren ve sayısı günde yaklaşık 10’u bulan bazı hastaların mecburen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildiğini söyledi.

Ayda neredeyse 250-300 hastanın fakülteye sevk edilmesinin hastalar için de zorluk olduğunu belirten Kılıcıkan, ameliyathane için yerin hazır olduğunu cihazların gelmesi noktasında ihale aşamasında olduklarını belirtti.

Başhekim Kılıcıkan daha sonra; “Buradaki hastaları küçük cerrahi işlemler için dahi Diyarbakır'a Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine göndermek zorunda kalıyoruz. Kurulacak ameliyathanede mikro cerrahi müdahaleler yapacağız. Anestezi gerektirecek müdahaleleri de anestezi uzmanımızla beraber yapacağız. Çocuk hastaları da burada sedasyon yöntemiyle tedavi edeceğiz. Bütün bu işlemlerimiz genel anestezi uzmanı gözetiminde yapılacak.  Bu işlemleri yaparken olabilecek riskler de en aza indirgenmiş olacak. Hedefimizde bununla beraber dolgu yapma, kanal açma ve hatta implant tedavisine kadar hizmet vermek var” şeklinde
konuştu.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.