Dentiss Logo

Bakanlıktan Aile Diş Hekimliği Uygulaması

Aile hekimleriyle çok başarılı hizmetlere imza atıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile diş hekimliği hizmetini de getireceklerini söyledi.
18.05.2015       11.39.05
Türkiye’deki en önemli halk sağlığı sorunlarından olan ağız ve diş sağlığı problemi ile ilgili, Sağlık Bakanlığı devreye girdi.  Bugüne kadar yapılan ağız ve diş sağlığı taramalarında ortaya çıkan % 85 oranında bozuk olan diş sağlığı ile ilgili, 17 Mayıs Pazar günü Edirne DSİ Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni bir uygulamanın açıklamasını yaptı.

Aile hekimleriyle çok başarılı hizmetlere imza atıldığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, bunun yanına “aile diş hekimliğini” de hizmete alacaklarını söyledi. Müezzinoğlu, "Biz aile hekimlerimizle çok başarı hizmetlere imza attık. Hamile bir annenin, birinci ayından itibaren hamileliğini takip eden; yeni doğan bebeğin, doğduğu günden itibaren bütün aşılarını takip eden güçlü bir aile hekimliğini sistemini kurduk. Şimdi bunun yanına aile diş hekimliği de getiriyoruz. Çocukların 3 yaşından itibaren ağız, diş sağlığını sağlıklı bir şekilde götürebiliyorsak esasında bütün fiziksel sağlığı açısından da çok önemli bir koruyucu sağlık hizmetini de hizmete sokuyoruz. Biz hep daha iyinin daha güçlü hizmetin yanında, arkasında koşuyoruz" diye konuştu.

Konunun ayrıntılarının ilerleyen aylarda netleşeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, basın toplantısı ardından inşaatı süren yeni Edirne Devlet Hastanesi’ni inceledi. Bakan Müezzinoğlu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bir süre inşaatı yapan firma yetkilileriyle görüşen Bakan Müezzinoğlu ilaç firması Abdi İbrahim tarafından 2 milyon liraya restore edilen Sultan II. Bayezid Sağlık Müzesi'ni gezerek Edirne'den ayrıldı.

Kaynak: www.ntv.com.tr


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.