Dentiss Logo

Bakanlığa Devredilen Askeri Hastanelerde Rütbeli Personel Olmayacak

Sağlık Bakanı Akdağ, Milli Savunma Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlatarak, "Bu hastanelerde rütbeli personel olmayacak." dedi.
09.08.2016       18.23.58

ERZURUM (AA) - Zehra Melek Çat

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,  Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette, FETÖ'nün "hain ve alçakça" darbe teşebbüsünün 23. günü olduğunu ifade eden Akdağ, "Bütün milletimiz 23 gündür milli irade nöbeti tutuyor. Dün gece Erzincan'daydım. Erzincan'da gördüğüm tablo gerçekten göğsümüzü kabartacak tabloydu. Çok sayıda vatandaşımızla görüştüm. Onların 15 Temmuz gecesi, 16 Temmuz sabahı gösterdiği kararlılığı aynı biçimde devam ettirdiklerini gördüm. Söyledikleri şey şu 'Milli iradenin üstünde başka bir güç, demokrasi ile yönetilen bir ülkede tanımıyoruz.' Herhangi bir bürokratik mekanizma, herhangi bir farklı güç odağı, herhangi bir potansiyel vesayet kaynağı milletin iradesi önünde, o iradeye itaat etmeye mecburdur." diye konuştu.

OHAL'in Türkiye'nin normalleşmesinin önünü açan süreç olduğunu dile getiren Akdağ, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere bütün kurumların normalleştiğini söyledi.

Akdağ, darbe girişiminin başarısız olmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın olmak üzere tüm milletin pay sahibi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"40 senelik hain bir hazırlık 20 saatin içinde tuzla buz edildi. Bunda tüm milletin her bir ferdinin payı var. El ele verdik ve irademize tasallut eden bu çeteyi alt ettik. Şimdi bu çetenin mensuplarının devletten temizlenmesi var, o süreci yaşıyoruz hep beraber. Burada da kılı kırk yararak dikkatli bir biçimde bunu yapmamız gerektiğini biliyoruz. Aslında bu çeteyle münasebeti olmayan insanların, bunların akıntısına sürüklenmemiş olması lazım. Gerçekten bunun için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ama kim bu darbe teşebbüsünde bulunmuşsa onlar tabii ki hukukun gerekleri içerisinde en şiddetli biçimde cezalandırılacak. Kim bu çeteyle bağlantılı olarak devletin içine sızmış, devletin içinde paralel bir yapılanma göstermişse onlar da bütün devlet kurumlarından temizlenecek. Şu anda bu süreci yaşıyoruz."

Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastanelerde rütbeli personel olmayacak

Bakan Akdağ, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla büyük bir miting yapılacağını hatırlatarak, muhalefet partilerinin mitinge katılacağını, milli beraberlik ruhunun şahlanacağını söyledi.

Erzurum'daki soruşturma kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına 4 okul devredildiğini ve bu okullara Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Milli İrade Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Murat Ellik İlkokulu ardının verildiğini anlatan Akdağ, "Milletin parasıyla, himmet adı altında milletin dini inanışları sömürülerek toplanan paralarla yapılan bu okullar elbette milletin çocuklarına hizmet edecek. Şu anda da bu vazife icra edilmek üzere Valiliğimiz gerekli çalışmaları yapıyor." şeklinde konuştu.

Bir hastanenin de Sağlık Bakanlığına devredildiğini söyleyen Akdağ, "Bu hastanemiz artık milletin hastanesi oldu. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlandı. Orada milletimize hizmet ediyoruz. Sağlık Bakanlığına ait bütün kuruluşlar da olduğu gibi ücretsiz hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızı en üst kalitede hizmet bekliyor. Randevu sisteminin de kullanılmasını tavsiye ederim. 182 numaralı telefon arandığında randevu alınabilir." dedi.

Bakan Akdağ, Milli Savunma Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarının da Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlatarak, "Milletin iradesi bu şekilde tecelli etmiş oldu. TSK, Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olarak bu süreci yönetiyoruz. Bu hastanelerin olduğu her şehirde komisyonlar oluşturduk. Çalışmalar devam ediyor. Bu hastanelerde rütbeli personel olmayacak. Bu hastanelerde şehit aileleri, gaziler ve TSK personeli için öncelikli hizmet vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa.com.tr


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.