Dentiss Logo

Ağız Hastalıklarının Tedavileri

Yayıncı: Nobel  Çeviri:  Dr. Esma Kürklü           Basım Tarihi: Kasım - 2007        Ağız hastalıkları (Oral Medicine) önemli bir disiplindir ve ağız hastalıkları uzmanının karşılaştığı diagnostik ve terapötik güçlükler; basit, tek, ağrısız oral lezyonlardan yaşamı tehdit edici özellikteki sistemik hastalıkların oral belirtilerine kadar değişir. Dişhekimliği, oral patoloji, otolaringoloji, dermatoloji ve dahiliye alanlarında iyi bir bilgi birikimi gerektirir.
25.12.2007       09.50.04

Yayıncı: Nobel 

Çeviri:  Dr. Esma Kürklü          

Basım Tarihi: Kasım - 2007     

           

Ağız hastalıkları (Oral Medicine) önemli bir disiplindir ve ağız hastalıkları uzmanının karşılaştığı diagnostik ve terapötik güçlükler; basit, tek, ağrısız oral lezyonlardan yaşamı tehdit edici özellikteki sistemik hastalıkların oral belirtilerine kadar değişir. Dişhekimliği, oral patoloji, otolaringoloji, dermatoloji ve dahiliye alanlarında iyi bir bilgi birikimi gerektirir.

 

Bu kitabın amacı, ağız hastalıklarının tedavilerine yönelik kısa ve öz, pratik ve güvenilir bir rehber sunmaktır. Ağız hastalıklarının tedavisinde hızla ilerleme kaydedilmekte ve bu yoldaki tüm gayret; kanıta dayalı tedavi yöntemlerine, ilaçlar, cerrahi ve diğer tedavi yöntemlerine ulaşmak için sarf edilmektedir. Ancak, bu kitabın klinik pratikte kullanılan bütün terapötik ajanlar hakkında geniş bilgi sağlayan bir kaynak veya detaylı bir literatür olmadığı akılda tutulmalıdır.

 

Bu kitap, üç bölümden oluşmaktadır: Bölüm I, her hastalığın tanımını ve kısa bir özetini etyoloji, başlıca klinik belirtiler, tanı ve ayırıcı tanı ile detaylı bir tedavi planını kapsıyor. Bölüm II’de başlıca ilaç kategorileri ve bu kategoriler içindeki en sık kullanılan ve belirli bir hastalığın tedavisinde etkili olduğu bilinen ilaçlar anlatılıyor. Bölüm III’de, oral kavitedeki lezyonların tedavisinde önemli yol kat etmiş olan lazerlere ait temel prensipler ve oral bölgedeki uygulamaların bir özeti veriliyor.

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.