Dentiss Logo

Açılış Seremonisi Hafızalara Kazındı

Bir asrı deviren Dünya Diş Hekimliği Kongresi'nin İstanbul ayağı için İstanbul Kongre Merkezi'nde geniş çaplı bir açılış seremonisi düzenlendi. Salonu kapasitesinin üzerinde dolduran seremonide protokol konuşmalarının ardından Burhan Öçal, sonrasında ise Anadolu Ateşi Dans Topluluğu katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.
06.09.2013       19.13.54
FDI 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi’nin açılış programı, kongrenin ilk günü akşamı için organize edilen açılış seremonisi ile başlatıldı. Törene FDI Başkanı Orlando Monteiro da Silva, FDI Seçili Başkanı Dr. Tin Chun Wong, FDI Saymanı Dr. Kathryn Kell, FDI Yönetim Kurulu Üyeleri, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu, Milletvekili Diş Hekimi Bayram Özçelik, Milletvekili Diş Hekimi Kadir Gökmen Öğüt, TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, TDB geçmiş dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Diş Hekimleri Odası Başkan ve yöneticileri ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanları ve çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.

İlk konuşmayı ev sahibi ve TDB Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel yaptı. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek kongrenin alanında dünyanın en büyük ve en önemli kongresi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yücel, “FDI 2013 İstanbul rekorlarıyla hafızalarınızda unutulmaz bir yere sahip olacaktır.” dedi.

FDI Başkanı Orlando Monteiro da Silva, organizasyon için TDB’ye teşekkürlerini ileterek “Dünyanın ve Türkiye`nin dört bir yanındaki önemli uzmanlar, bu kongreye katılıyor. Çok yoğun günler geçireceğiz. Rekor kıran makale bildirimi aldık. FDI, artık hayal ettiğimiz yerde. Bazı projeleri burada hayata geçirerek, tüm dünyada uygulayacağız.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı’ndan Tebrik
Kongre açılışında konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çok sayıda ülkeden diş hekimliği temsilcilerinin iştirak ettiği Avrupa’nın bu alanda en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı'nın şahsında sizleri tebrik ediyor, başkana, ekibine ve size teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyonu düzenlemenin, gerek Türk Dişhekimleri Birliği adına gerekse Türk milleti adına önemli olduğunu ifade ediyorum.” dedi.

Yeni FDI Başkanı Wong Oldu

Konuşmaların ardından Organizasyon Komitesinde çalışanlara teşekkür seremonisi gerçekleştirildi ve FDI başkanlığı devir teslim töreni yapıldı. FDI Başkanı Orlando Monteiro da Silva, sürdürdüğü başkanlık görevini Dr. Tin Chun Wong`a devretti. Sonrasında ise ülkelerin bayrak geçit törenleri yapıldı. Seremoni bitiminde sosyal program kapsamında düzenlenen etkinliklere geçildi.

Ritim ve Halkoyunları Şöleni
Sosyal program dahilinde ise açılış seremonisinin ardından ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal diş hekimlerine ritim şöleni yaşattı. Sonrasında ise Anadolu folklorundan esinlenerek muhteşem bir koreografi oluşturan Anadolu Ateşi, harika performansıyla göz doldurdu.



Haber: Sesil KOCAR



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.