Dentiss Logo

Açıklanmayan DUS Sonuçları için Bildiri Yayınlandı

25 Eylül’de yapılan ancak henüz açıklanmayan 2016 DUS ile ilgili sınava giren öğrenciler tarafından bir bildiri yayınlandı.
06.12.2016       11.06.16
25 Eylül tarihinde yapılan 2016 DUS sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınava giren öğrenciler tarafından bir bildiri yayınlandı. dishekimihaber.net sayfasında yer alan bildiride mağduriyetlerini anlatan öğrenciler, yetkililerden konuyla ilgili çalışmalarını hızlandırmalarını istediler.

Bildiri metnini aşağıda da okuyabilirsiniz.

“25 Eylül 2016 tarihinde yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın üzerinden 30.11.2016 itibariyle 66 gün geçti. Sınav akabinde bazı sorulara yapılan itirazlar üzerine 11.10.2016 tarihinde başlayan ve 30.11.2016 itibariyle 51 gündür devam eden mahkeme sürecinin, ÖSYM’nin mahkemeye sunduğu raporlardaki bir hata sebebiyle kısa süre içinde sonuçlanmasının mümkün olmadığını ve bilirkişi kurulunun bile henüz atanamadığını öğrendik.

Bu bekleyişten çok daha uzun bir hazırlık süreci geçiren, 5 yıllık eğitim hayatının üstüne, sadece bu sınava hazırlanmak için yıllarını feda eden hevesli, idealist ve umutlu genç diş hekimleri olarak bizler, zorlu eğitim hayatımız boyunca omuzlarına çok ağır bir yük bindirdiğimiz ailelerimize hala muhtaç olmaktan artık utanıyoruz. Sınava hazırlık sürecinde, var olan işinden ayrılmış veya mesleğini icra etmeye hiç başlayamamışken, mesleğimizle, geleceğimizle ilgili bu belirsizlik yüzünden istesek bile mesleğimizi icra edemiyor, önümüzü göremiyoruz. Sahip olduğumuz idealler, umutlar, yerini geleceğe dair karamsarlığa bırakıyor. Tüm bunların yanında, asistan hekimi olmadığı için halka hizmet sunmakta aksaklık yaşayan diş hekimliği fakülteleri olduğu da bir gerçek.


Süreç boyunca bizleri bilgilendirmek adına tek bir adım dahi atmayan ÖSYM’nin, yetkili mahkemeye hatalı rapor sunması, kaybolan aylarımıza bir hüsran daha eklemiş, bizleri bu süreçle ilgili karamsarlığa itmiştir. Bu süreçte bizlerin, genç diş hekimlerinin mağduriyeti gün gibi ortadadır.


İnsanlık, verilen emekler, çürütülen dirsekler, sınava başlarken yüzümüzde bir tebessüm oluşturan, ÖSYM’nin dağıttığı sınav kalemlerinin üzerinde yer alan “EMEĞİNİZ EMANETİMİZDİR.” beyanı adına, uzmanlık eğitimine, görevine başlamak için yanıp tutuşan bu genç diş hekimi ve tıp doktorlarının aylardır süren bu mağduriyetinin artık bir son bulması için, yetkililerden bu konuyla ilgili çalışmalarını hızlandırıp bir an önce sonuçlandırmalarını saygılarımızla arz ederiz.”

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.