Dentiss Logo

ATHPA, 6. Yıllık Genel Toplantısını Londra’da Gerçekleştirdi

İngiliz Türk Sağlık Elemanları Derneği (ATHPA), yıllık genel toplantılarının altıncısını Londra Antalya Restaurant’ta gerçekleştirdi. Toplantıda derneğin yeni yönetim kurulu seçildi.
03.04.2017       11.45.52
Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu (ATSEF)’in Büyük Britanya’da Türk Sağlıkçılarını temsil eden tek resmi derneği ATHPA olarak biliniyor. Vestiyer Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Bülent Manav ve VESTA Eğitim Koordinatörü Dt. Mustafa Bekerecioğlu’nun da üyeleri arasında bulunduğu İngiliz Türk Sağlık Elemanları Derneği (ATHPA) üyeleri 1 Nisan 2017 tarihinde yeni yönetim kurulunu seçmek üzere Londra’da tekrar bir araya geldiler.

150'ye yakın kayıtlı klinisyen, akademisyen ve öğrenci üyesi bulunan derneğin temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilk konuşmayı ATHPA kurucu üyelerinden Sayman Dr. Müge Herrewegh-Trak yaptı. ATHPA’nin amaçlarını ve derneğin bu güne kadar yaptığı çalışmalarını özetleyerek esas bundan sonra yapılacak çok iş olduğunu ama genç ve yeni üyelerin derneğe enerji verdiklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti. Genel Sekreter Dr. Ayfer Kahraman, bu dönemin hedeflerini özetleyerek akademik çalışmalarını sunmak isteyen sağlıkçıları bundan sonraki akademik toplantıya katılmaları için davet etti. Başkan Dr. Yenal Dündar ise ATHPA'nın Türkiye Büyükelçiliği ve Başkonsolosluk tarafından desteklendiğini belirterek tüm üyelerin aktif katılım, öneri ve katkılarını beklediklerini açıkladı.

Sağlıkçıların fikir alış verişini gerçekleştirdiği toplantıda mesleki destek, paylaşım ve yardımlaşmanın yanı sıra toplumun sağlık eğitimi ve promosyonunun önemi tartışılarak son 6 yılda yapılmış çalışmaların devamına karar verildi. Toplantıya katılan TBCCI CEO'su Sayın Yavuz Sökmen, derneği desteklediklerini belirterek bu alanda özellikle genç profesyonellerle işbirliğinin önemi üzerinde durdu. Gelecek dönemde görev yapmaya devam edecek olan yönetim kurulu TBCCI temsilcisine teşekkür ettiler.

ATHPA yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ve görevlerini aşağıda görebilirsiniz.
Başkan: Dr Yenal Dündar, Consultant General Adult Psychiatist, MRCPsych, Mphil
Genel Sekreter: Dr. Ayfer Kahraman, PhD, Senior Lecturer, School of RehabilitationSciences
Sayman: Dr. Müge Herrewegh, Consultant Child and Adolescent Psychiatrist, MRCPsych, PgDip in Psychoanalysis

Bu yıl 3. kez Londra’da yapılması planlanan ATHPA Akademik Toplantısı’nda klinik çalışma ve araştırmalarını sunmak isteyen sağlıkçılar, [email protected] e-mail adresinden iletişime geçebilirler. Ayrıntılı bilgi: www.athpa.co.uk




Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.