Dentiss Logo

6 Ayda 151 Bin 963 Kişiye Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti

Manisa ADSM, vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için gayret gösteriyor. Merkez, Sağlık Bakanlığı tarafından son 5 yılda Manisa genelinde yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri değerlendirmesinde 4 kez birinci olarak Manisa’nın en iyi ADSM'si olduğunu kanıtladı.
06.07.2017       15.03.09
İlker KILIÇASLAN - MANİSA, (DHA)

Manisa'nın Yunusemre İlçesi'nde hizmet veren Manisa  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne son 6 ayda 151 bin 963 kişinin tedavi için başvurduğu bildirildi. Merkezde sadece Manisa'da yaşayanlara değil çevre illerden gelen çok sayıda hastaya da hizmet verildiği belirtildi.

Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ammen Hekimoğlu, merkezlerinde, 5 uzman hekim, 54 diş hekimi, 1 kanal tedavisi uzmanı, 1 protez uzmanı, 1 çene cerrahisi uzmanı, 1 diş eti hastalıkları uzmanı, 1 oral diagnoz ve 1 radyoloji uzmanının görev yaptığını belirtip, başarılı kadroları sayesinde dışarıya sevk edilen hasta sayısını düşürdüklerini söyledi.

2017 yılının ilk 6 ayında merkeze ağız ve diş rahatsızlığı sebebiyle başvurarak tedavi alan hasta sayısının 151 bin 963 olduğuna dikkati çeken Hekimoğlu, "Ayrıca 300 engelli, 59 evde bakım hizmeti alan vatandaşımıza da ağız ve diş sağlığı hizmeti verdik. Merkezimize başvuran 151 bin 963 hastamızdan 4 bin 557'sine cerrahi operasyon uyguladık. Geçtiğimiz yıl başka illere sevk edilen hasta sayımız 22 iken bu rakamı 2017 yılının ilk altı ayında 8'e kadar düşürdük. Hastalarımızın memnuniyeti ise her geçen gün daha da yükseliyor" diye konuştu.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'ne Manisa geneli dışında da çeşitli illerden büyük ilgi olduğunu vurgulayan Hekimoğlu, "Manisa dışından da vatandaşlarımız bizi tercih ediyor. Bu bizim için gurur verici. İzmir, Kütahya, Aydın, Uşak, Denizli haricinde İstanbul'dan da merkezimize gelen birçok hasta var. Ayrıca özel diş poliklinikleri de röntgen çekimi için hastalarını bize gönderiyor" dedi.

Merkezlerine bağlı Yunusemre İlçesi Lale Semti'nde de bir polikliniklerinin bulunduğunu hatırlatan Başhekim Hekimoğlu, Şehzadeler İlçesi'nde de bir ağız ve diş sağlığı poliklinikliği açmayı hedeflediklerini, merkezlerde saat 24.00'e kadar acil hizmeti sunan nöbetçi diş hekimlerinin bulunduğunu söyledi.
 

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.