Dentiss Logo

2018 DUS Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

ÖSYM sınav takvimini yayınlandı. 2018 DUS'u bekleyen adayların merak ettiği sınav başvuru ve sınav tarihleri ile sınava başvuru, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemleri belli oldu.
15.01.2018       14.16.10
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2018 yılında yapılacak sınavların takvimini açıkladı. Bu takvime göre 2018 DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) 16 Eylül 2018 tarihinde saat 14.30'da yapılacak. ÖSYM, DUS için başvuruların 25 Temmuz - 1 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacağını, başvuru süresince sınava katılacak adayların 150 TL sınav ücretini ilgili bankalara ödemek durumunda olduklarını açıkladı. Sınav 150 dakika olacak.

ÖSYM'nin sınava giriş belgesi ile ilgili yaptığı açıklama da şöyle;

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Bu belgeyi, T.C. Kimlik/Y.U. Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinmeniz gerekmektedir. Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina ve salon bilgileriniz ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesi'nde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giremez. Sınava Giriş Belgesi'nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır.

Sınava Giriş Belgesi'ni kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken adayın fotoğraflarının belge üzerinde görünür olmasına özen göstermelidirler. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.