Dentiss Logo

20. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Gerçekleştirildi

29-31 Mayıs tarihlerinde Kuşadası-Efes Kongre Merkezi'nde dünyanın önde gelen uzmanlarını buluşturan Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) 20'inci Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapsamında, yirmi ülkeden 1500 diş hekimi bir araya geldi.
03.06.2014       15.23.28
Ağız-diş sağlığı tam olduğu için pek çok genel sağlık sorununu yaşamayan, minimal invaziv yaklaşımlarla maksimum estetiğe sahip, diş çürüğü bulunmayan, sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında diş hekimlerine önemli katkılar sağlayabilecek konferanslar, paneller ve uygulamalı kursların düzenlendiği kongrenin bu yılki ana teması "Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Dişhekimliği" oldu. 4000 m2lik bir alana kurulan Expodental 2014 Fuarı’na katılan firmalar da, cazip fiyat ve ürün seçenekleriyle sergiye katılan konuklarla buluştu.

3 gün süren kongreye Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Seçili Başkanı Dr. Patrick Hescot, Arnavutluk Dişhekimleri Birliği Başkanı Dorjan Hysi, Azerbaycan Birliği Başkanı Prof. Dr. Rena Aliyeva, Bosna Hersek Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Maida Ganibegovıc, Filistin Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. İbrahim Ghannam, Gürcistan Dişhekimliği Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vladimer Margvelashvili, Irak Dişhekimleri Birliği Başkanı Dr. Rafea Mohammed Abbas Algburi, İran Dişhekimleri Birliği Başkan Yardımcısı Gholemreza Ghaznavı, Kazakistan Stomatoloji Birliği Başkanı Elmira Issentaeva, başta olmak üzere çok sayıda konuk katıldı.

Dr. Hescot: Ağız Sağlığı Bir İnsan Hakkıdır

Kongrede konuşma yapan Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanı (FDI) Dr. Partrick Hescot, ağız ve diş sağlığının diğer hastalıklardan ayrı düşünülemeyeceğini, ağız sağlığından yola çıkılarak kalp, kanser, diyabet gibi birçok hastalığın erken tanı ve tedavisinin yapılabileceğine dikkati çekti. Hescot "Ağız sağlığı; çiğnemek, yemek, gülmek, konuşmak, psikososyal yaşam için çok önemlidir. Ağız sağlığı, bir insan hakkıdır. Genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Düşük ve orta gelirli, hatta bazı yüksek gelirli ülkelerde ağız ve diş hastalıklarının tedavisi karşılanamayan ve çözülemeyen bir sorundur. Ağız ve diş hastalıklarından korunma çok gereklidir. Birinci sağlık hizmetlerine ağız sağlığı hizmetlerini entegre etmek istiyoruz" dedi.

Prof. Yücel: Hedef, Genel Sağlığı Kuvvetli Bir Toplum
TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, “TDB ve Meslek Odalarımızla birlikte daha yapacak çok işimiz, gideceğimiz uzun bir yolumuz var. Ama inanıyorum ki siz değerli ve duyarlı diş hekimleri ile içimizde duyacağımız heyecan ve birlikte olmaktan alacağımız güç ile mesleğimizi global anlamda hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaştıracak ve ağız-diş sağlığı iyi, dolayısı ile genel sağlığı kuvvetli bir toplum oluşturma hedefine emin adımlarla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.








YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.